NEC won al vier duels op rij niet van SC Cambuur

Reacties

● NEC is nog ongeslagen in thuiswedstrijden tegen SC Cambuur in de Eredivisie (W2, G1) en scoorde in deze drie ontmoetingen steeds exact één goal (in totaal drie voor, één tegen).

NEC won al vier duels op rij niet van SC Cambuur

● De Nijmegenaren wisten de laatste vier Eredivisie-duels met Cambuur niet te winnen (G2, V2 – thuis en uit).

● In de meest recente Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en Cambuur in Nijmegen viel driemaal rood (april 2014) – NEC is sinds dat duel de laatste thuisploeg die twee spelers van het veld gestuurd zag worden in de Eredivisie.

● NEC won dit seizoen al tien thuiswedstrijden, één minder dan het clubrecord in de Eredivisie (elf zeges voor eigen publiek in 1970/71, 1971/72 & 2001/02).

● De Nijmegenaren hielden in zeven thuiswedstrijden de nul; het laatste seizoen waarin NEC op Eredivisie-niveau vaker de nul hield in eigen huis was in 2002/03 (10 keer).

● Voor aanvang van deze speelronde scoorde alleen Arkadiusz Milik (dertien) dit seizoen meer thuisgoals dan de van een schorsing teruggekeerde Christian Santos (twaalf – gelijk met Vincent Janssen).

SC Cambuur-verdediger Marvin Peersman maakt de meeste overtredingen in de Eredivisie.
SC Cambuur-verdediger Marvin Peersman maakt de meeste overtredingen in de Eredivisie.

● NEC is de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen alle wedstrijden waarin het op voorsprong kwam ook won (twaalf keer), terwijl alleen Cambuur (23 keer) en Vitesse geen wedstrijd wonnen waarin het op achterstand kwam.

● SC Cambuur heeft sinds oktober 1999 alle zeven Eredivisie-duels op bezoek bij gepromoveerde ploegen gelijkgespeeld, waaronder tegen Roda JC Kerkrade (1-1) en De Graafschap (2-2) eerder dit seizoen.

● Cambuur maakte in de dertien competitieduels sinds de winterstop zeven doelpunten, twee minder dan de productie van de vertrokken Bartholomew Ogbeche voor de winterstop (negen goals in zestien duels).

● Marvin Peersman (69) en Christian Santos (68) maakten dit Eredivisieseizoen meer overtredingen dan alle andere spelers.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.