Platini optimistisch gestemd na hoorzitting bij CAS

Reacties

Michel Platini heeft goede hoop dat hij er tijdens de opening van het EK in Frankrijk op 10 juni gewoon bij is in zijn functie als president van de UEFA. De Franse oud-international is optimistisch gestemd na een acht uur lange zitting bij het Internationaal Sportgerechtshof (CAS).

Platini optimistisch gestemd na hoorzitting bij CAS

Platini bracht vrijdag een bezoek aan het CAS in Lausanne, omdat hij zijn straf van de ethische commissie van de FIFA wil aanvechten. De Europese voetbalbaas is voor zes jaar geschorst, omdat hij in 2011 een betaling van 1,8 miljoen euro heeft ontvangen van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter voor werkzaamheden bij de wereldvoetbalbond.

De man die nog altijd EK-topscorer aller tijden is met negen goals, blijft volhouden dat hij onschuldig is. 'Ik heb niets gedaan, ik heb geen fouten gemaakt', zei Platini na het verlaten van de hoorzitting. Vóór 9 mei zal er een uitspraak volgen van het CAS. 'Ik ben alleen maar optimistischer gestemd. Ik ben ervan overtuigd dat we willen winnen', aldus Platini.

Het zou betekenen dat Platini er op vrijdag 10 juni bij is in Saint-Denis als Frankrijk daar om 21.00 de openingswedstrijd van het EK in eigen land tegen Roemenië speelt. De eveneens voor zes jaar geschorste Blatter was vrijdag aanwezig als getuige. De Zwitser, die bij de FIFA inmiddels is opgevolgd door Gianni Infantino, zei de zitting met 'een schoon geweten te hebben verlaten.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.