FIFA onderzoekt lid van de eigen ethische commissie

Reacties

Dat het vertrek van Sepp Blatter niet betekent dat de FIFA nu ineens brandschoon is, is duidelijk. Maar toch is het wel erg pijnlijk voor de wereldvoetbalbond dat er nu een onderzoek is gestart naar Juan Pedro Damiani, een lid van de ethische commissie.

FIFA onderzoekt lid van de eigen ethische commissie

Die FIFA-commissie moet er juist voor zorgen dat er geen sprake meer kan zijn van corruptie en andere wanpraktijken binnen de bond. Zo was het de ethische commissie die besloot om Blatter en voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini te schorsen. De Uruguayaan Damiani, rechter in eigen land, besliste daarover mee, maar moet nu zelf vrezen voor een schorsing.

De andere leden van de ethische commissie hebben namelijk ontdekt dat Damiani werkzaam is voor zeven bedrijven van Eugenio Figueredo, voormalig vice-voorzitter van de FIFA. Figueredo wordt op zijn beurt verdacht van corruptie en zit al sinds mei vorig jaar vast vanwege een aanklacht voor fraude en witwaspraktijken. 'Nadat die informatie ons bereikt heeft, is de ethische commissie een onderzoek gestart naar deze beschuldigingen. Er wordt bekeken of er FIFA-gedragscodes gebroken zijn', reageert de commissie tegenover de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.