Griekse opvolger voor Infantino bij UEFA

Reacties

De UEFA heeft vandaag een voorlopige opvolger aangesteld voor Gianni Infantino. Het gaat om de Griek Theodore Theodoridis. Zijn aanstelling is enigszins controversieel.

Griekse opvolger voor Infantino bij UEFA

Theodoridis werkt sinds 2008 bij de UEFA en was daarvoor actief bij de Griekse bond. Zijn vader leidt Olympiakos samen met de omstreden Evangelos Marinakis. Een tycoon die onder meer werd verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich onder meer bezig hield met matchfixing. Nadat Marinakis vorig jaar in Athene werd uitgesloten van alle voetbal gerelateerde activiteiten vanwege omkoping, liet de UEFA zijn club wel toe in de Champions League.

Met de promotie van Theodoridis zijn nog niet alle posities ingevuld. Bij de UEFA ontbreekt nog atijd een voorzitter. Michel Platini is voor zes jaar geschorst. Zijn bestuur, met daarin onder anderen vicevoorzitter Michael van Praag, geeft de Fransman (die om onduidelijke redenen bijna twee miljoen euro ontving van Sepp Blatter) echter nog altijd het voordeel van de twijfel. Vanochtend tijdens een bestuursvergadering in Nyon zijn nog geen nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

Platini
De Duitse bond was deze week de eerste die durfde te zeggen dat Platini moest vertrekken, maar nog geen andere bonden hebben zich aangesloten. Opvallend, omdat de UEFA vorig jaar wel bijna unaniem vond dat Sepp Blatter moest vertrekken. Tegen Blatter was op dat moment nog geen bewijs en hij was niet eens geschorst. Platini is inmiddels veroordeeld door de hoogste instantie in het voetbal (de ethische commissie van de FIFA), terwijl de Zwitserse justitie eerder aangaf dat hij wordt gezien als 'iemand die tussen getuige en verdachte in hangt.'

Platini vecht zijn straf aan bij het CAS. Spanjaard Ángel María Villar Llona, tevens kanshebber om Platini definitief op te volgen, vervangt hem nu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.