Pirlo blijft kalm, Prandelli spreekt van 'belangrijkste duel'

Reacties

Italië en Uruguay strijden dinsdag in een onderling duel om een plaats in de achtste finales. Routinier Andrea Pirlo heeft er alle vertrouwen in dat de Italianen het gaan redden.

Pirlo blijft kalm, Prandelli spreekt van 'belangrijkste duel'

Costa Rica is met zes punten uit twee duels al door in Groep D. Engeland is uitgeschakeld, waardoor Italië en Uruguay het met z'n tweëen mogen uitvechten. De Italiaanse middenvelder Andrea Pirlo (35) maakt zich niet al te veel zorgen dat zijn land het tegen Luis Suarez en co niet gaat redden.

'Of ik me druk maak? Nee', klonk het koeltjes uit de mond van de vormgever van Juventus. 'We weten allemaal heel goed dat het een belangrijke wedstrijd is, maar we weten ook net zo goed dat we een sterk team zijn. We hebben ons lot nog helemaal in eigen hand.' Italië heeft een beter doelsaldo, een gelijkspel is voor hen dus voldoende om eerste te worden.

'Het zou een enorme teleurstelling zijn als we er in deze fase al uit vliegen. Maar aan dat scenario hebben we nog niet gedacht, niemand houdt er rekening mee dat we het toernooi al gaan verlaten. We maken ons op voor de volgende ronde', hield Pirlo de moed er volop in. 'Maar hopelijk zien we wel een ander Italië dan tegen Costa Rica en Engeland', gaf hij toe.

Voor bondscoach Cesare Prandelli is de druk wat groter, zo liet hij weten. 'Dit wordt de belangrijkste wedstrijd van mijn loopbaan, geen twijfel over mogelijk. Er is tot nu toe nog geen enkel duel geweest, dat ik met deze kan vergelijken', meende de keuzeheer. Italië en Uruguay trappen dinsdag om 18.00 uur af in Natal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.