'Ik wil wereldkampioen worden, niet de ster zijn'

Reacties

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli hoopt dat Mario Balotelli vrijdag tegen Costa Rica opnieuw van zich doet spreken. De veelbesproken spits kopte in het eerste duel de Azzurri langs Engeland (2-1), maar weet dat Costa Rica niet onderschat mag worden. De tegenstander van morgen zorgde in de eerste wedstrijd nog voor een enorme stunt door Uruguay met liefst 3-1 te kloppen.

'Ik wil wereldkampioen worden, niet de ster zijn'

'Balotelli is al jaren ons wapen', stelt Prandelli tijdens de persconferentie. 'Hij moet alleen zorgen dat hij geconcentreerd is en zichzelf in de hand houdt. Eigenlijk moet hij alleen maar doen wat hij tegen Engeland ook al deed.'

Prandelli weet nog niet of hij een beroep kan doen op doelman Gianluigi Buffon en verdediger Andrea Barzagli. Zij kampen respectievelijk met een enkelblessure en een peeskwetsuur.

'Barzagli was vandaag al weer in orde. Als hij geen pijn meer heeft morgen, gaat hij spelen. Buffon heeft al weer drie trainingen meegedaan. Zijn enkel is nog wat dik, maar als hij geen reactie krijgt zal ook hij gaan spelen', aldus Prandelli, die tegen Engeland een beroep moest doen op Salvatore Sirigu.

Balotelli weet dat de druk op zijn schouders rust. 'We moeten vol gas gaan geven tegen Costa Rica. Het is een goede ploeg. En wat mij betreft? Ik hoop dat dit het WK van Italië wordt. Niet dat van Mario. Ik wil de ploeg helpen en als dat lukt, maakt het niet uit of ik de ster van het toernooi word. Ik wil bij het winnende team zitten, dat is alles. Natuurlijk is het mijn droom om te schitteren op dit WK? Maar dat is nu niet het allerbelangrijkste. Winnen, daar gaat het om.' Italië trapt vrijdag om 18.00 uur af tegen Costa Rica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.