Matchwinner Balotelli: 'Het was veel te heet'

Reacties

Louter blije gezichten bij Italië na afloop van de 2-1 zege op Engeland. De Azzurri verkeren door de eerdere stunt van Costa Rica tegen Uruguay (3-1) niet alleen in een luxe positie in Groep D, maar overleefden ook de tropische hitte van Manaus.

Matchwinner Balotelli: 'Het was veel te heet'

Mario Balotelli maakte in de tweede helft met een kopbal de winnende goal. 'Een unieke emotie. Ik ben zo verschrikkelijk blij', aldus de spits van AC Milan over zijn eerste WK-wedstrijd. 'Ik wil de goal opdragen aan mijn toekomstige vrouw en mijn familie', aldus de aanvaller die deze week zijn vriendin Fanny ten huwelijk vroeg.

Dat het in Manaus veel te heet was om een goede wedstrijd te voetballen staat volgens Super Mario buiten kijf. 'Het was verschrikkelijk; veel te heet. Maar goed, we hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste. Nu moeten we tegen Costa Rica de volgende stap zetten', aldus de spits over het duel van vrijdag.

Gekkenwerk
Bondscoach Cesare Prandelli (op foto met Balotelli) hekelde de klimatologische omstandigheden. 'Het was gekkenwerk om dit duel af te werken zonder drinkpauzes.'Toch bleken de Italianen het beste met de omstandigheden om te kunnen gaan. 'Het was onmogelijk om constant te blijven gaan. We moeten onze momenten kiezen. Het team heeft geleden, maar gelukkig de slag op het middenveld gewonnen', wees hij onder meer op de uitblinkersrol van Andrea Pirlo. 'We hebben keihard gewerkt om hier fit te verschijnen. In de tweede helft kregen de spelers van Engeland al kramp en wij niet. Ons harde werken is dus beloond.'

Tot slot was Prandelli lovend over zijn enfant terrible. 'Balotelli heeft alles gegeven wat hij in zich had. Net als iedereen eigenlijk. Meer kon ik niet van hem of mijn team vragen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.