Piqué moet vrezen voor megaschorsing na scheldpartij

Gerard Piqué moet vrezen voor een lange schorsing na zijn rode kaart in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Athletic de Bilbao. De verdediger van Barcelona schold maandag een assistent-scheidsrechter uit.

De Spaanse bond is doorgaans niet mild voor spelers die officials beledigen. Daarvoor staat een standaard strafmaat op van vier tot twaalf duels schorsing.

In het gunstigste geval mist Piqué dus de eerste vier competitieduels, dat zijn thuispartijen tegen Málaga en Levante en uitduels met Athletic de Bilbao en Atlético Madrid. Barcelona gaf aan in beroep gegaan tegen de rode kaart van de verdediger.

Piqué kreeg de prent tien minuten na rust bij een 1-0 voorsprong van Barcelona, waarna zijn elftal in ondertal de gelijkmaker (1-1) slikte in de returnwedstrijd om de Spaanse Super Cup. Die strijd was eigenlijk na het heenduel in Baskenland (4-0) al in het voordeel beslist van Athletic de Bilbao.