Luis Enrique schrikt van wankele defensie Barcelona

Barcelona-trainer Luis Enrique is enorm geschrokken van de 4-0 nederlaag tegen Athletic de Bilbao in het heenduel om de Spaanse Super Cup. Verdedigend was het zo nu en dan een rommeltje bij zijn ploeg, beaamde hij.

Er lijkt daardoor sprake van een trend, want midweeks incasseerde Barcelona ook al vier doelpunten in het duel met Sevilla om de Europese Super Cup. Waar Barça die wedstrijd wonderwel na verlenging won (5-4), ondergingen de Catalanen in Baskenland vrijdagavond een vernedering van ongekende proporties.

'Ik maak me zorgen. Vorig seizoen waren we de club met de beste verdediging van Spanje, maar de afgelopen wedstrijden geven we de doelpunten veel te makkelijk weg', aldus Enrique, die in Bilbao aantrad met het verdedigingscentrum Thomas Vermaelen-Marc Bartra in plaats van het vaste defensiehart Gerard Piqué-Javier Mascherano.

'Ik heb dingen omgezet. Daarvoor moet ik de verantwoordelijkheid nemen', aldus Enrique. 'Ik had simpelweg geen andere keuze, want veel spelers hebben dinsdag tegen Sevilla nog 120 minuten gevoetbald. Maandag zal ik ook dergelijke afwegingen moeten maken, want ik moet voorkomen dat mijn spelers in deze fase van het seizoen al oververmoeid raken.'

Enrique deelde complimenten uit aan Athletic, maar weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag in de strijd om de Super Cup. 'Als er een club is die een 4-0 achterstand in eigen stadion kan rechtzetten, dan zijn wij het', sprak de voormalige aanvaller vastberaden. 'We gaan er in ieder geval alles aan doen.'