Peters maakt naam in Portugal, Vidal lelijk te kijk gezet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Peters maakt naam in Portugal, Vidal lelijk te kijk gezet

'Het shirt van Barcelona wint geen bekers.'
• Twee weken voor de Europese Super Cup gooit Sevilla-doelman Beto alvast wat olie op het vuur. Zijn club verdient volgens hem respect van Champions League-winnaar Barcelona, dat volgens de goalie niet zomaar zal gaan winnen. 'Wij zijn Sevilla en ik hoop de trofee op te mogen tillen', wenst hij in AS. De wedstrijd tussen de twee Europese toernooiwinnaars wordt dit jaar op 11 augustus gespeeld in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Cas Peters maakte vorig seizoen namens FC Emmen de velden in de Jupiler League onveilig, nu kennen ze zijn streken ook in Portugal. Namens zijn nieuwe club Nacional Madeira scoorde hij in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Académica op schitterende wijze met de hak (vanaf 00.32).

• In Duitsland heeft verzorger Michael Schweika van Arminia Bielefeld (Tweede Bundesliga) het leven gered van Samir Benamar. De speler slikte na een ongelukkige val zijn tong in, waarna hij geen lucht meer kreeg. Dankzij snel ingrijpen van Schweika en speler Christian Müller maakt Benamar het inmiddels weer goed, al wordt hij nog wel onderzocht in het ziekenhuis. (BILD)

'Hij heeft een beetje van de duivel in zich.'
• Steve McClaren verwacht veel van aankoop Aleksandar Mitrovic. Hoewel hij in het verloren oefenduel met York City (2-1) vooral de aandacht opeiste door een grote kans te missen, ziet zijn manager hem als een belangrijke troef voor dit seizoen. (The Northern Echo)

Arturo Vidal blies bij zijn presentatie in München hoog van de toren. Toegegeven, de selectie van Bayern bevat een hoop kwaliteit. Douglas Costa neemt de Chileen hier op zijn eerste werkdag meteen even te grazen bij een onschuldige rondo.

• Adriano Galliani is al bijna dertig jaar in dienst bij AC Milan. In La Gazzetta dello Sport liet de algemeen directeur zijn favoriete elftal optekenen van de laatste drie decennia. Daarin was plek voor liefst vier Nederlanders: Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco van Basten en Clarence Seedorf.

De opstelling van Galliani's Milan: Rossi; Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini; Rijkaard, Pirlo, Kaká, Seedorf; Gullit en Van Basten.

FC Knudde is ook in Japan erg populair. De rollen van keeper Dirk en verdediger Jaap worden hier vertolkt door respectievelijk Kazushige Kirihata en Daisuke Suzuki van Kashiwa Reysol. 'Tikkie terug, Daisuke!'

• In tegenstelling tot Louis van Gaal kan keeperstrainer Frans Hoek de aanwezigheid van One Direction wél waarderen. In een eerder stadium was Van Gaal namelijk helemaal niet blij met de populaire boyband. De manager van Manchester United moest namelijk toezien dat zijn elftal twee dagen na een concert van One Direction in actie moest komen tegen América (1-0 overwinning). 'In Engeland hebben we Old Trafford, dat wordt alleen gebruikt voor voetbal. Niet voor enterntainment. Geen One Direction', aldus Van Gaal.

• De eerste is een feit! Carlos Tévez kwam deze zomer over van Juventus naar zijn jeugdliefde Boca Juniors. In zijn eerste twee competitieduels wist de Argentijnse spits het net nog niet te vinden, maar tijdens de bekerwedstrijd tegen Banfield werd de ban gebroken. Boca Juniors won mede dankzij een rake vrije trap van Tévez met 3-0.

Michiel Kramer heeft zich met wat tweets tijdens en na de wedstrijd van Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien (2-2) de woede van enkele Ajax-fans op de hals gehaald. De spits van ADO Den Haag sprak na de vliegende tackle van Stefan Schwab op Ajacied Jairo Riedewald van een 'prima tackle' en lijkt een dag na de stortvloed aan kritiek en pijnlijke verwensingen ook niet erg onder de indruk...

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel in Wenen en bekijk de tackle van Schwab op Riedewald (na 1 minuut en 48 seconden).

• Een lekkere meevaller voor de selectie van Panama. De regering van dat land heeft namelijk besloten dat iedere speler twintigduizend dollar ontvangt voor de prestaties tijdens het toernooi om de Gold Cup, waarin Panama in de halve finale mede door een dubieuze strafschop werd uitgeschakeld door de uiteindelijk winnaar Mexico. In eerste instantie zouden de spelers dat bedrag pas krijgen wanneer ze het toernooi hadden gewonnen.'Wat een scheidsrechter hen heeft afgepakt, zal het hele land hen teruggeven', aldus president Juan Carlos Varela.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.