Pereira maakt pikante overstap van Benfica naar Porto

Reacties

Maxi Pereira maakt de gevoelige overstap van Benfica naar FC Porto. De 31-jarige rechtsback vertrok deze zomer transfervrij bij de kampioen van Portugal en heeft nu voor vier jaar getekend bij de grote rivaal, tevens de werkgever van Bruno Martins Indi.

Pereira maakt pikante overstap van Benfica naar Porto

Pereira speelde de afgelopen acht jaar liefst 327 officiële wedstrijden voor Benfica, dat er vorig seizoen met de landstitel en de Taça de Liga (League Cup) mede voor verantwoordelijk was dat Porto voor het eerst sinds 1988/89 geen hoofdprijs won. Omdat de Uruguayaanse international er met de tweevoudig Europa Cup I-winnaar niet uit kwam over zijn nieuwe contract besloot hij ondanks de successen te vertrekken.

Uit Portugal weggaan zag Pereira echter niet zitten. En omdat Porto na de miljoenentransfer van Danilo naar Real Madrid een nieuwe rechtsback kon gebruiken, vonden beide partijen elkaar. Volgens Portugese media gaat de man die in de halve finale van het WK 2010 nog de 3-2 maakte tegen Nederland jaarlijks een half miljoen euro meer verdienen dan hij bij Benfica opstreek (anderhalf miljoen).

De fans van Benfica zien daardoor in korte tijd twee iconen vertrekken naar de twee andere grootmachten uit Portugal. Eerder deze zomer koos trainer Jorge Jesus na zes jaar immers voor stadgenoot Sporting Lissabon, die club die ondanks zijn jarenlange dienstverband in Estádio da Luz altijd zijn persoonlijke voorkeur heeft genoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.