Jorge Jesus verlaat Benfica voor rivaal Sporting

Reacties

Trainer Jorge Jesus verlaat Benfica na zes seizoenen voor aartsrivaal Sporting Lissabon. De zestigjarige oefenmeester tekent een driejarig contract in de hoofdstad van Portugal.

Jorge Jesus verlaat Benfica voor rivaal Sporting

Trainer Marco Silva werd donderdag door Sporting ontslagen. Diezelfde dag maakte Jorge Jesus bekend dat hij na dit seizoen zou vertrekken bij Benfica, de club waarmee hij in de afgelopen jaren drie keer kampioen werd en vier keer de beker in de wacht sleepte. Verder bereikte hij twee keer de finale van de Europa League, maar zowel in 2013 als 2014 ging die verloren.

De Portugees, die na zes jaar afscheid neemt bij Benfica, gaat zich voor drie seizoenen verbinden aan Sporting Lissabon, de club waar hij in het verleden nog actief was als speler. Een lucratief contract, met een salaris dat kan oplopen tot zes miljoen euro per jaar, heeft hem kunnen verleiden.

Maar Jesus had volgens Portugese media ook andere voorwaarden, waaronder de terugkeer van Zakaria Labyad naar Lissabon. De aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse, maar kan blijkbaar voor de nieuwe trainer een pijler worden onder het nieuwe succes van Sporting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.