Penalty's helpen Cillessen en Valencia aan seizoenprimeur

Jasper Cillessen heeft voor het eerst dit seizoen de nul gehouden. De Nederlandse doelman pakte met Valencia de eerste zege van het seizoen in eigen huis tegen Real Mallorca.

Valencia
Valencia
2 - 0
Real Mallorca

Valencia werd deze week aan Ajax gekoppeld voor de groepsfase van de Champions League. Ook Chelsea en Lille werden ingedeeld in Groep H van de Champions League. Het betekent voor doelman Cillessen een weerzien met de ploeg waar hij tussen 2011 en 2016 onder contract stond. Iets waar hij naar eigen zeggen enorm naar uitkijkt. Op 10 december speelt Valencia tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena, op 2 oktober eerst nog in Mestalla. Dat was ook het theater voor de derde competitiewedstrijd van het nieuwe La Liga-seizoen.

Tegen Real Mallorca, waar Real Madrid-huurling Takefusa Kubo op de bank zat, moest Valencia de eerste zege van het seizoen zien te boeken. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde namelijk in balans tegen Real Sociedad (1-1) terwijl de tweede wedstrijd verloren ging op bezoek bij Celta de Vigo.

Ook in eigen huis tegen Real Mallorca begon Valencia moeizaam. Cillessen moest redding brengen op een schot van Ante Budimir, waarna Lago Junior de paal achter de Nederlandse doelman op zijn pad vond en ook Salva Sevilla dicht bij een openingstreffer was namens de bezoekers. Real Mallorca maakte daarmee veel meer aanspraak op een voorsprong dan de thuisploeg. Tegen de verhouding in was het echter Valencia dat op voorsprong kwam. Francis Coquelin werd binnen het zestienmetergebied gevloerd door Antonio Raillo. Een buitenkansje dat wel aan Dani Parejo besteed was: 1-0.

Cillessen, die met enkele reddingen zeer belangrijk was voor zijn ploeg, zag tien minuten na rust hoe Valencia opnieuw een meevaller had. Coquelin kopte uit een hoekschop de bal tegen de hand van Junior. Parejo bleef wederom rustig en benutte de penalty op overtuigende wijze.

Hoewel Real Mallorca via onder meer Budimir, die tien minuten voor tijd werd afgelost door Kubo, nog wat kansen kreeg, hield Cillessen zijn doel schoon. De Nederlandse doelman hielp zijn ploeg daarmee aan de eerste clean sheet én zege van het La Liga-seizoen.

VI's Süleyman Öztürk bespreekt Groep H van de Champions League met Ajax en Valencia.