Pellegrini bij City slachtoffer van 'Guardiola-effect'

Reacties

Manchester City is hard op weg om plaatsing voor de Champions League weg te geven in de laatste fase van het seizoen. Sinds de Engelse topclub naar buiten bracht dat Josep Guardiola volgend seizoen de scepter zwaait in het Etihad Stadium, presteert het eerste elftal ronduit teleurstellend.

Pellegrini bij City slachtoffer van 'Guardiola-effect'

Op 1 februari werd Guardiola gepresenteerd door Manchester City. 'Uit respect voor Pellegrini, de spelers en de club hebben we besloten nu naar buiten te treden met het nieuws. Zo voorkomen we speculaties. Manuel staat volledig achter ons besluit en focust zich op het behalen van de doelstellingen voor dit seizoen', liet de club destijds weten. Inmiddels is duidelijk dat City een enorme misrekening gemaakt heeft.

De spelers van City lijken het namelijk niet meer op te kunnen brengen om alles te geven onder Pellegrini, nu duidelijk is dat de Chileen na dit seizoen het veld moet ruimen. Sinds de presentatie van Guardiola speelden The Citizens zeven wedstrijden in de Premier League. Vier keer werd er verloren, één keer moest de ploeg zich tevreden stellen met een punt en slechts twee wedstrijden werden in winst omgezet. De vierde plek is nog altijd in het bezit, maar West Ham United en Manchester United zijn met nog acht wedstrijden te gaan tot op één punt genaderd.

Sterspeler Sergio Agüero sprak reeds zijn onvrede uit over de vroege bekendmaking van Guardiola. Waar City dacht rust te creëren met het naar buiten brengen van het nieuws, is het omgekeerde het geval. 'Het is bizar dat je vier maanden voor het einde van het seizoen al weet dat je trainer vertrekt en dat ook al duidelijk is wie hem gaat vervangen', baalde de Argentijnse spits. 'Hopelijk winnen we nog iets en geven we Pellegrini daarmee een mooi afscheid.'

Manchester City-ster Sergio Agüero snapt helemaal niets van de beslissing van zijn werkgever om al vroeg in het seizoen de komst van Josep Guardiola aan te kondigen.
Manchester City-ster Sergio Agüero snapt helemaal niets van de beslissing van zijn werkgever om al vroeg in het seizoen de komst van Josep Guardiola aan te kondigen.

Dat laatste lijkt er echter niet meer in te zitten. City staat inmiddels vijftien punten achter op koploper Leicester City, dus de titel is uit beeld. In de Champions League heeft de club voor het eerst in de historie de kwartfinale bereikt, maar het winnen van Europa’s meest prestigieuze voetbalprijs lijkt een utopie. In de FA Cup werd City al vroeg uitgeschakeld en de wel gewonnen League Cup wordt toch vooral gezien als een troostprijs.

Ondertussen staan de Engelse media bol van de geruchten. Zo zou Guardiola weinig vertrouwen hebben in spelers als Martín Demichelis, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gaël Clichy, Aleksandar Kolarov, Fernando, Fernandinho en Wilfried Bony. Het grootste slachtoffer van de komst van de Spaanse succescoach zou Yaya Touré worden. De Ivoriaan heeft geen hoge pet op van Guardiola, die hem in het verleden liet vertrekken bij Barcelona. Een langer verblijf van de beresterke middenvelder bij City lijkt dan ook uitgesloten en het spel van Touré oogt al weken verre van gemotiveerd.

Guardiola werd tot woede van de Bayern München-fans al gespot met Txiki Begiristain, de technisch directeur van City. Hij besprak de mogelijke komst van Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund) en zou nog meer sterren naar Engeland willen halen. Dat zorgt voor onrust binnen de City-selectie, waar de spelers niet weten waar ze aan toe zijn. Dat heeft duidelijk zijn uitwerking op de resultaten, waardoor het nog maar de vraag is of Guardiola volgend seizoen uitkomt in de Champions League met City. En hebben al die beoogde topaankopen dan nog wel trek om te komen? Guardiola en City spelen met vuur en de immer correcte Pellegrini is daar ongewild de dupe van. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.