City nog niet bezig met Guardiola: 'Deze was voor Pellegrini'

Reacties

Manuel Pellegrini kan rekenen op grote steun vanuit zijn spelersgroep. Manchester City geeft de Chileense manager graag een titel mee bij zijn afscheid.

City nog niet bezig met Guardiola: 'Deze was voor Pellegrini'

Pellegrini wordt aan het eind van dit seizoen afgelost door Josep Guardiola, maar zover is het nog niet. Met Manchester City kan hij zijn driejarige dienstverband afsluiten met een tweede landstitel, want Sergio Agüero hield zijn ploeg dinsdag in de race om het kampioenschap op bezoek bij Sunderland (0-1). 'Als voetballer speel je voor de fans, de voorzitter, de manager en jezelf. Vandaag was het voor Pellegrini', zei verdediger Gaël Clichy tegen de BBC.

Volgens keeper Joe Hart was de huidige nummer twee niet beïnvloed door de aandacht die de trainerswissel in de media had gekregen. 'We waren niet afgeleid. We waren hier om te winnen en Manuel is hier om titels te winnen. We steunen hem en we zijn tevreden over hem als onze manager.'

Manchester City staat drie punten achter op koploper Leicester City. Zaterdag (13.45 uur) kan dat gat echter worden gedicht als beide ploegen elkaar in Manchester treffen. 'We hebben een klus te klaren met zijn allen. Volgend seizoen is volgend seizoen', besloot Hart.

Pellegrini zat dinsdag voor de honderdste keer op de bank in de Premier League. Met zijn 65ste overwinning moet hij alleen José Mourinho (73 zeges) voor zich dulden als meest succesvolle manager in zoveel duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.