Pellegrini: 'Wist een maand geleden al van komst Guardiola'

Reacties

Huidig Manchester City-manager Manuel Pellegrini ontkent dat zijn club achter zijn rug om gehandeld heeft. Maandag werd namelijk bekend dat Josep Guardiola hem na dit seizoen opvolgt.

Pellegrini: 'Wist een maand geleden al van komst Guardiola'

Guardiola werd al maanden in verband gebracht met Manchester City, maar nu heeft de club zijn komst officieel bevestigd. 'Ik wist dit een maand geleden al, maar wilde de speculaties niet voeden', aldus de Chileense oefenmeester tijdens een persconferentie.

Pellegrini verlengde in augustus nog zijn contract tot medio 2017, maar daar stond een clausule in dat die verlenging door beide partijen ongedaan gemaakt kon worden, zo verheldert de manager de situatie. 'Ik heb de club twee weken geleden gezegd te stoppen, maar wilde het vandaag naar buiten brengen.'

Pellegrini kwam in 2013 over van Málaga. In zijn eerste jaar bij City werd hij meteen kampioen. De 62-jarige manager was eerder werkzaam bij onder andere Real Madrid en Villarreal. Hij staat met City nu tweede in de Premier League, drie punten achter Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.