Pegel Cissé houdt Standard in de race voor knock-outfase

Standard Luik heeft op bezoek bij Panathinaikos zijn eerste overwinning in de Europa League geboekt: 0-3. De Belgen moeten in de groep van Ajax nu met Celta de Vigo strijden om het tweede ticket voor de knock-outfase.

Standard begon de Europa League teleurstellend met gelijke spelen tegen Celta de Vigo en Panathinaikos en een nederlaag tegen Ajax. Ook de eerste helft in Griekenland was niet bijzonder hoogstaand. De Belgen kwamen na de rust echter een stuk beter voor de dag, al was Panathinaikos-middenvelder Paul-José M’Poku wel dicht bij de openingstreffer met een knal op de lat.

Daarna was het echter de beurt aan de bezoekers en met name Ibrahima Cissé. De middenvelder haalde in de 61ste minuut van een meter of twintig ongenadig hard uit. Doelman Luke Steele keek kansloos toe en zag de bal stijf in de kruising belanden. Standard-spits Ishak Belfodil besliste het duel een kwartier later door op aangeven van Orlando Sá de 0-2 binnen te schieten en in de blessuretijd ook nog de derde Luikse treffer te maken.

Het Europa League-avontuur komt daarmee ten einde voor de Grieken, die na vier duels slechts één punt verzameld hebben. Standard doet wel uitstekende zaken en heeft net als Celta de Vigo nu vijf punten. Ajax is door de 3-2 zege op Celta koploper van Groep G en al zeker van overwintering in de Europa League.