Ajax spekkoper na gelijkspel Standard en Panathinaikos

Standard Luik heeft zich donderdagavond teruggevochten tegen Panathinaikos. De Belgen maakten in Groep G, de poule van Ajax, uit standaardsituaties een achterstand van twee doelpunten goed: 2-2.

De gasten beleefden een droomstart in Luik. Spits Victor Ibarbo was na een actie aan de rechterflank succesvol toen hij het strafschopgebied betrad. Met veel effect krulde de Colombiaan de bal achter doelman Jean-François Gillet. Standard had daarna het meeste balbezit, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Dat lukte aan de andere kant wel toen Ibarbo na een combinatie met Sebastian Leto raak schoot in de linkerhoek.

Vlak voor rust kreeg Standard een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken toen Giorgos Koutroubis een strafschop veroorzaakte. Keeper Luke Steele dook de goede hoek in, maar kon niet voorkomen dat Edmilson Junior raak schoot.

Waar Panathinaikos in de eerste helft de dienst uitmaakte, deed Standard dat na rust. Een beloning kon bijna niet uitblijven. Uiteindelijk zorgde Ishak Belfodil uit een vrije trap voor de gelijkmaker. De Algerijn knalde de bal door de muur en via de voet van Steele was het raak voor Standard.

Panathinaikos maakt het zichzelf lastig door het gelijkspel tegen Standard. De Grieken blijven onderaan, ondanks het eerste punt van deze groepsfase. Voor Ajax komt het gelijkspel tussen Standard en Panathinaikos goed uit. De Amsterdammers deelden de punten met Celta de Vigo (2-2), maar zien de verhoudingen in Groep G dus niet veranderen.