Guidetti houdt Celta tegen Panathinaikos in spoor Ajax

Celta de Vigo heeft donderdagavond in de Europa League een belangrijke zege geboekt op Panathinaikos. Mede doordat Marcus Berg een reeks kansen niet benutte, leek het duel tussen de twee Ajax-opponenten lang in 0-0 te gaan eindigden. John Guidetti besliste zes minuten voor tijd echter anders met zijn eerste goal van het seizoen, waarna het zelfs nog 2-0 werd.

Vanuit Nederlands opzicht was het treffen tussen Celta en Panathinaikos ook een beetje het treffen tussen Guidetti en Berg, in hun verleden actief in de Eredivisie. Van de twee Zweedse spitsen was Berg aanvankelijk het dichtst bij een doelpunt. De man die tegen Oranje en Ajax nog scoorde, had echter geen geluk in de afwerking. Bovendien werd de voormalig PSV'er na rust teruggefloten toen hij de bal wel in het net kreeg. Berg zou een overtreding hebben gemaakt op Andreu Fontás.

Het was de tweede keer dat Panathinaikos een doelpunt zag worden afgekeurd. In de eerste helft gebeurde dat na een corner van Cristian Ledesma ook al. Even daarvoor had doelman Sergio Álvarez met een dubbele redding op inzetten van Victor Ibarbo en Ousmane Coulibaly de nummer twaalf van de Primera División nog knap op de been gehouden. Robin Lod was namens de Grieken met een schot vlak langs de paal daarvoor al dicht bij het openingsdoelpunt geweest.

Omdat Berg vervolgens twee goede kansen in de slotfase onbenut liet, ging het in eigen land opkrabbelende Celta er uiteindelijk met de drie punten vandoor. Guidetti, die in de tachtigste minuut keeper Luke Steele al op de proef had gesteld, rondde in de 84ste minuut eenvoudig af toen hij bij een voorzet van Daniel Wass volledig werd vrijgelaten. De aangever scoorde vervolgens zelf ook nog uit een vrije trap. De koploper van Griekenland is daardoor nog zonder punten in Groep G, Celta heeft er vier. Ajax is koploper en wacht nu een dubbele confrontatie met de Spanjaarden.