Ajax-opponenten Celta de Vigo en Standard in balans

Celta de Vigo heeft aan het bezoek aan Standard Luik een punt overgehouden. De twee tegenstanders van Ajax in de Europa League bleven steken op 1-1.

Aleksander Jankovic had zondag met een 2-0 zege op RC Genk een positief debuut gemaakt als trainer Standard Luik. In de Europa League kende de Servische trainer eveneens een voortvarende start. Want na vier minuten had de Waalse formatie een voorsprong te pakken dankzij een treffer van Mathieu Dossevi.

Binnen een kwartier stond de 1-1 alweer op het scorebord op Sclessin. Doelman Jean-François Gillet mocht zich dat aanrekenen. Na een afstandsschot van Giuseppe Rossi verdween de bal namelijk via de goalie en de paal in het Belgische doel. Het bleek de laatste treffer in Luik in een wedstrijd die in de tweede helft doodbloedde.

Door het resultaat in Luik staan Standard en Celta met één punt op de gedeelde tweede plaats achter Ajax, dat dankzij de 2-1 zege op Panathinaikos koploper is in groep G.