PEC Zwolle praat met Juventus over langere samenwerking

Reacties

PEC Zwolle krijgt volgende week woensdag bezoek van Federico Cherubini. De directeur van Juventus komt de verhuurde Ouasim Bouy bekijken in het duel met NEC, maar ook praten over een mogelijk langere samenwerking met de Zwollenaren.

PEC Zwolle praat met Juventus over langere samenwerking

'We hebben prima contact met Juventus, zij zien dat Bouy zich bij ons goed ontwikkelt', vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. 'De intentie is gewoon de komende jaren met elkaar te blijven samenwerken. Zo gaan we bekijken of we in de zomer wellicht een paar andere talenten van Juventus naar Zwolle kunnen halen.'

De clubs zijn ook in gesprek over een langer verblijf van Bouy bij PEC. 'Er liggen mogelijkheden, Juventus wil in ieder geval meedenken', aldus Nijkamp, die zelf afgelopen week een paar dagen in Turijn was.

'PEC is voor mij de juiste keuze geweest', zegt Bouy, die dit seizoen 21 keer in de basis van de ploeg van Ron Jans begon. 'Ik voel me hier thuis, ontwikkel me goed, heb een geweldige band met de jongens en de trainers. Voor mij is het nu even afwachten wat Juventus wil, alle opties zijn nog open', aldus de middenvelder, die in het duel met Roda JC Kerkrade afgelopen vrijdag met twee doelpunten en een assist beslissend was.

Volgens Nijkamp is het niet de intentie allerlei afspraken met Juventus op papier te zetten. 'Want dan wek je vaak alleen maar hoge verwachtingen', zegt de technisch directeur. Voor Cherubini staan naast een gesprek met Nijkamp ook ontmoetingen met Ron Jans en medewerkers van de jeugdopleiding op het programma.

Van Hintum
Nijkamp houdt zich ondertussen ook bezig met de contractverlenging van Bart van Hintum. De 29-jarige linkback liet onlangs weten op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging, maar staat nu toch op het punt zijn afglopende contract voor meerdere jaren te verlengen. 'Wij hebben wat water bij de wijn gedaan, Bart heeft nog eens goed nagedacht en hopelijk kunnen we deze week een klap op de zaak geven', vertelt Nijkamp. PEC heeft financieel wat meer speelruimte nu de club niet langer onder curatele staat van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.