PEC Zwolle helpt scherp Feyenoord aan simpele bekerzege

Reacties

Feyenoord heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de derde ronde om de KNVB-beker. De Rotterdammers hadden in De Kuip genoeg aan een eigen doelpunt van PEC Zwolle-verdediger Dirk Marcellis, een te korte terugspeelbal van Bram van Polen en een aanvoerder die op schot was: 3-0.

PEC Zwolle helpt scherp Feyenoord aan simpele bekerzege

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was in eigen huis heer en meester tegen de bezoekers uit Zwolle, vorig seizoen nog verliezend finalist in het bekertoernooi en in 2014 zelfs winnaar. De Rotterdammers hadden het meeste balbezit, stichtten het vaakst gevaar in het vijandelijke doelgebied en wisten nog voor rust het net te vinden.

Daar hadden zij echter wat hulp van de ploeg van trainer Ron Jans voor nodig. Want de 1-0 kwam op naam van PEC'er Dirk Marcellis. De centrale verdediger liep mee met spits Michiel Kramer, die vanaf de rechterflank met een voorzet werd bediend door Karim El Ahmadi. De van ADO Den Haag overgekomen aanvaller kon alleen niet lekker koppen, maar schampte de bal slechts, waardoor het projectiel via het lichaam van Marcellis in het doel stuitte (foto).

Replica
De debuterende doelman Mickey van der Hart, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Kevin Begois verving, was door de plotseling van richting veranderde poging van Kramer kansloos. Op eerdere inzetten had hij steeds een goed antwoord gehad, zoals bij een andere kopbal van de spits. Die leek uit een voorzet van Rick Karsdorp voor een replica van zijn doelpunt tegen Roda JC Kerkrade (1-1) te gaan, maar werd via Van der Hart en de paal van scoren afgehouden.

Michiel Kramer (links) en Dirk Kuijt waren belangrijk voor Feyenoord in het bekerduel met PEC Zwolle. De van ADO Den Haag overgekomen spits was bij alle drie doelpunten betrokken, de aanvoerder nam er twee zelf voor zijn rekening.
Michiel Kramer (links) en Dirk Kuijt waren belangrijk voor Feyenoord in het bekerduel met PEC Zwolle. De van ADO Den Haag overgekomen spits was bij alle drie doelpunten betrokken, de aanvoerder nam er twee zelf voor zijn rekening.

Na ruim een uur was er ook voor Van der Hart geen houden meer aan toen Bram van Polen te kort terugspeelde op de doelman. Kramer bleek attent, onderschepte de pass en omspeelde de goalie. Voor aanvoerder Dirk Kuijt was het daarna op aangeven van de aanvalsleider simpel binnentikken. Voor PEC, dat het eerste uur slechts wat plaagstootjes uitdeelde in De Kuip, deed zich een minuut later een identieke mogelijkheid voor.

Fluitconcert
Ook bij Feyenoord speelde de rechtsback - Karsdorp - te kort terug op zijn doelman, maar in het een-tegen-een-duel tussen Queensy Menig en Kenneth Vermeer kwam de man die de bal met zijn handen mocht pakken het sterkst uit de strijd. Daarmee voorkwam hij een snelle tegentreffer. Kuijt raakte zowel voor als na rust met een kopbal de lat, maar vergrootte de marge in de 69ste minuut met zijn voeten naar 3-0. Deze keer was hij attent bij een schot van Kramer, na goed voorbereidend werk van debutant Simon Gustafson. De captain tikte binnen in de rebound, waarmee hij zijn ploeg definitief een plaats in de derde ronde bezorgde.

Colin Kazim-Richards mocht een kwartier voor het laatste fluitsignaal nog invallen, toen de eindstand al was bereikt. De Turkse Engelsman was de vervanger van Kramer, maar de veelbesproken aanvaller - na een ruzie met Roda-aanvoerder Gibril Sankoh en het schoppen tegen een bidonrek na een wisselbeurt tegen SC Cambuur - kon niet rekenen op een warme ontvangst. Hij werd zelfs uitgefloten door de eigen aanhang.

Komende zondag al staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in competitieverband. PEC is daarin nog ongeslagen en heeft als nummer drie op de ranglijst één punt meer dan Feyenoord, dat vierde staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.