Pardew: 'Terugkeer Gutiérrez zal zeker emotioneel worden'

Reacties

Het meest aantrekkelijke affiche in de kwartfinale van de strijd om de League Cup is zonder twijfel Tottenham Hotspur-Newcastle United. Laatstgenoemde club zag onlangs Jonás Gutiérrez terugkeren op het trainingsveld, wat een flinke boost voor het elftal betekent.

Pardew: 'Terugkeer Gutiérrez zal zeker emotioneel worden'

Naast Derby County-Chelsea, Sheffield United-Southampton (allebei dinsdag) en een dag later Bournemouth-Liverpool, springt de ontmoeting tussen de nummers zeven en acht van de Premier League (ook woensdag) het meest in het oog. Vlak voor het weekend kreeg Newcastle een flinke oppepper.

Nadat er bij hem in september teelbalkanker was geconstateerd, hervatte Jonás Gutiérrez vrijdag de training. Vorige maand werd hij schoon verklaard. 'Jonás is zo'n persoon wiens aanwezigheid en persoonlijkheid iedereen op en rondom het trainingsveld een boost geeft', zegt manager Alan Pardew tevreden over de rentree van de 31-jarige Argentijn. 'Dat is sinds zijn ziekte alleen maar sterker geworden.'

Eind november werd bekend dat Pardew de verdediger annex middenvelder een jaar eerder – toen Gutiérrez voor het eerst werd geopereerd aan een tumor – al had verteld dat zijn tot medio 2015 lopende contract niet zou worden verlengd. Zijn eventuele terugkeer op het veld zal dus in alle opzichten veelbesproken zijn. En dat zou zomaar kunnen, aldus Pardew. 'Ik hoop dat hij over twee of drie weken speelklaar is. Net als ieder ander krijgt ook Jonás een eerlijke kans. Maar als hij terugkeert, zal dat voor hem én voor ons zeker emotioneel worden.'

Nederlanders
Overigens lijkt de kans niet al te groot dat er woensdag op White Hart Lane Nederlanders in actie komen voor The Magpies. Tim Krul (enkel) en Siem de Jong (dijbeen) zijn geblesseerd, terwijl Daryl Janmaat zaterdag tegen Arsenal zijn vijfde gele kaart in dit seizoen kreeg en dus is geschorst. Vurnon Anita kan de laatste weken bovendien niet op veel speeltijd rekenen, dus is het maar de vraag of hij in Londen mag spelen van Pardew.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.