Uitblinker Giroud voorkomt nieuwe stunt Newcastle

Arsenal heeft in een direct gevecht om de zesde plaats gewonnen van Newcastle United. Olivier Giroud was met twee goals beslissend: 4-1.

Newcastle verbaasde vorige week vriend en vijand door koploper Chelsea met 2-1 te verslaan, maar uit tegen Arsenal bleek een stunt onhaalbaar. De ploeg van rechtsback Daryl Janmaat, die de gehele wedstrijd speelde, kwam namelijk al in de vijftiende minuut op achterstand, toen Giroud (foto) raak kopte uit een voorzet van Alexis Sánchez.

Op dat moment was Newcastle al een keer goed weggekomen toen Per Mertesacker uit een corner op de lat kopte. Toch duurde het tot de 54ste minuut dat de thuisploeg verder afstand nam. Op aangeven van Sánchez schoot Santi Cazorla de 2-0 tegen de touwen en vier minuten later gooide Giroud het duel in het slot door met de buitenkant van zijn linkervoet op fraaie wijze raak te schieten.

Newcastle deed nog wat terug toen Ayoze Pérez raak kopte uit een vrije trap van Jack Colback, maar de zege van Arsenal, dat via een strafschop van Cazorla de eindstand op 4-1 bepaalde, kwam niet meer in gevaar. The Gunners hebben door de overwinning de zesde plaats steviger in handen gekregen. De voorsprong op nummer zeven Newcastle bedraagt nu drie punten, terwijl voor de onderlinge confrontatie Arsenal slechts op basis van doelsaldo zesde stond.