Wenger klopt zichzelf op de borst na vervolg fraaie reeks

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger kijkt tevreden terug op de poulefase in de Champions League. De Londenaren wonnen dinsdag met 4-1 bij Galatasaray en gaan zo als nummer twee van Groep D, achter Borussia Dortmund, overwinteren. Toch ziet de Fransman een klein smetje op de dertien behaalde punten.

Wenger klopt zichzelf op de borst na vervolg fraaie reeks

'Ik ben blij met de wedstrijd in Turkije, vooral in aanvallend opzicht waren we erg goed', aldus Wenger, die Lukas Podolski en Aaron Ramsey beiden twee keer zag scoren.

Door de winst bezegelde Arsenal wat na vijf duels al zeker was: plaatsing voor de volgende ronde. Het was voor Wenger de vijftiende keer op rij dat hem dat lukte. 'Voor de vijftiende keer achtereen naar de achtste finale; dat is nogal een prestatie', vertelde hij allesbehalve bescheiden, maar volledig terecht. 'Laten we ons nu gaan focussen op de Premier League en de FA Cup. Dan zien we wel in februari waar we staan', aldus de Fransman, die daarmee bedoelt dat alle kritiek momenteel nog veel te vroeg komt.

Toch baalt Wenger dat hij niet als groepswinnaar de koker in zal gaan bij de loting. 'Dat is wel wat frustrerend. Maar goed, we wisten halverwege al dat we met een erg ruim verschil moesten winnen. Helaas hebben we het net niet gehaald (het onderlinge resultaat met Dortmund was precies in evenwicht, maar het doelsaldo minder, red.). Maar met dertien punten hebben we het uiteindelijk prima gedaan.'

Ramsey
De Welshman Ramsey ging met de glansrol aan de haal in Istanbul. Zijn schitterende 1-3 was het hoogtepunt van de avond. Maar bij het aanleggen voor die knal kon de middenvelder niet op goedkeuring van Wenger rekenen. 'Toen hij besloot te schieten, vond ik dat niet het beste idee op dat moment. Maar als je dan ziet hoe de bal erin gaat… Die goal staat slechts symbool voor zijn vorm van dit moment. Hij helpt de ploeg zo alleen maar aan meer vertrouwen.'

'Ik zag die bal komen en dacht: Ach, waarom niet', aldus Ramsey over zijn wonderschone treffer. 'Godzijdank ging de bal erin. In de slotfase werd ik uit voorzorg gewisseld omdat ik wat last van mijn hamstring had, maar ik verwacht niet dat het een probleem is voor het duel van zaterdag met Newcastle United', besloot de gevierde man.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.