Groep D: Arsenal vernedert Sneijder, eerste plek Dortmund

Reacties

Ondanks een vernederende overwinning van Arsenal op bezoek bij Galatasaray heeft Borussia Dortmund Groep D met een gelijkspel tegen Anderlecht afgesloten als nummer één. De ploeg van trainer Jürgen Klopp haalde in zes duels in de Champions League één punt minder (dertien) dan het in veertien competitiewedstrijden deed.

Groep D: Arsenal vernedert Sneijder, eerste plek Dortmund

Galatasaray – Arsenal 1-4
Galatasaray ging net als in de eerste ontmoeting in Londen van begin oktober met grote cijfers onderuit tegen Arsenal. De Turkse club van Wesley Sneijder reikte vorig seizoen nog tot de achtste finale van de Champions League ten koste van Juventus, maar verzamelde deze jaargang slechts één punt. De aanstelling van Hamza Hamzaoglu als opvolger van de vorige maand ontslagen Cesare Prandelli kon daar ook niets aan veranderen.

Want ook in de eerste CL-wedstrijd van de Turkse trainer ging Galatasaray opnieuw kansloos ten onder. En dat terwijl manager Arsène Wenger met Santi Cazorla, Olivier Giroud, Alexis Sánchez en Danny Welbeck enkele belangrijke (aanvallende) spelers spaarde. Hun afwezigheid ging onopgemerkt voorbij. Pegels van Lukas Podolski en Aaron Ramsey sloegen al vóór rust genadeloos binnen. Ramsey had tussendoor al voor 2-0 gezorgd, terwijl Podolski ook nog tegen de lat knalde.

Lukas Podolski is normaal gesproken bankzitter bij Arsenal, maar was tegen Galatasaray aardig op schot.
Lukas Podolski is normaal gesproken bankzitter bij Arsenal, maar was tegen Galatasaray aardig op schot.

De vernedering voor Galatasaray werd nog groter toen Wenger het zich halverwege al veroorloofde met Gedion Zelalem en Ainsley Maitlind-Niles twee jeugdspelers te laten debuteren als vervangers van Mathieu Flamini en Ramsey. Een rake vrije trap van Sneijder in de slotfase leek de score nog iets draaglijker te maken, maar Galatasaray verliet het miljoenenbal alsnog met het schaamrood op de kaken toen Podolski ook nog 1-4 maakte. Arsenal gaat zich als nummer twee opmaken voor de achtste finale.

Borussia Dortmund – Anderlecht 1-1
Borussia Dortmund had aan een punt genoeg tegen het al voor de Europa League geplaatste Anderlecht om de CL-groepsfase af te sluiten als winnaar van Groep D. Paars-Wit had na de knappe 2-0 zege op Galatasaray van twee weken terug heel even uitzicht op een stunt, toen Aleksandar Mitrovic in de tegenstoot alleen voor Mitchell Langerak opdook. De Australische doelman kreeg opnieuw de voorkeur boven Roman Weidenfeller en voorkwam een achterstand.

Mitchell Langerak grijpt in als Aleksandar Mitrovic voor zijn doel opduikt.
Mitchell Langerak grijpt in als Aleksandar Mitrovic voor zijn doel opduikt.

Na rust voerde Dortmund de druk op en dat resulteerde al binnen een kwartier in de openingstreffer. Silvio Proto had geen antwoord op een geplaatst schot van Ciro Immobile, die op aangeven van Nuri Sahin zijn zevende treffer van het seizoen maakte. Dortmund liet vervolgens na de knock-out uit te delen, waardoor Anderlecht dankzij een kopbal van Mitrovic zijn ongeslagen status in CL-uitduels kon handhaven. Desondanks blijft BVB Arsenal op basis van een beter onderling resultaat voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.