Engelse primeur voor Liverpool, Dortmund viert jubileum

Reacties

Dinsdagavond gaat de zesde en laatste speelronde in de Champions League van start. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de acht duels in de groepen A tot en met D.

Engelse primeur voor Liverpool, Dortmund viert jubileum

● Real Madrid staat dinsdagavond op eigen veld tegenover Ludogorets. De Koninklijke is de enige ploeg die dit seizoen nog geen enkel punt heeft verspeeld in de groepsfase. Real behaalde vijf overwinningen met de klinkende doelcijfers 12-2. De Madrilenen wonnen in één ander seizoen eveneens alle zes de groepswedstrijden: in 2011/12.

● Liverpool neemt het op Anfield op tegen FC Basel. The Reds hebben een zege nodig om zich als tweede in de groep te plaatsen voor de volgende fase van de Champions League. Als dat lukt, dan overwintert Liverpool in de CL dankzij slechts zeven punten in de groepsfase, een negatief record voor een Engelse club.

● Anderlecht gaat op bezoek bij Borussia Dortmund. De Brusselaren wonnen in de Champions League nog nooit van een Duitse tegenstander. Van de zeven confrontaties tot nu toe verloor Paars-Wit er zes, tegen één gelijkspel.

● Juventus is bezig aan een ijzersterke reeks Europese thuiswedstrijden. De Bianconeri verloren maar één van hun laatste veertien thuisoptredens, tegen acht overwinningen en vijf gelijke spelen. Die ene nederlaag kwam op 10 april 2013 tot stand tegen Bayern München (0-2).

Beeld uit het duel Juventus-Bayern van april vorig jaar (0-2).
Beeld uit het duel Juventus-Bayern van april vorig jaar (0-2).

● Olympiakos Piraeus presteert sinds vorig CL-seizoen sterk op eigen veld. De Grieken winnen zeven van hun laatste acht thuisduels in het miljoenentoernooi. Alleen het duel met Paris Saint-Germain (1-4) ging verloren. Olympiakos won in die reeks onder meer van Arsenal (2-1), Manchester United (2-0), Atlético Madrid (3-2) en Juventus (1-0).

● Galatasaray kan voor het thuisduel met Arsenal moed putten uit de recente historie. De Turken bleven in hun laatste vijf confrontaties met Engelse clubs voor eigen publiek ongeslagen (W3, G2). De totaalbalans van Galatasaray in thuisduels met Engelse clubs behelst drie zeges, vier remises en twee nederlagen.

● Benfica sluit de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Portugese grootmacht maakte in de eerste vijf groepsduels pas twee doelpunten. Van alle 32 clubs in het miljoenentoernooi scoorde alleen APOEL Nicosia nóg minder (één keer).

● Borussia Dortmund speelt tegen Anderlecht zijn honderdste thuiswedstrijd in Europees verband. BVB bleef tot nu toe in 83 van zijn 99 thuisoptredens ongeslagen (W65, G18). Zestien keer stapte Dortmund als verliezer van het eigen veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.