VI Live: blik terug op de enerverende CL-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op de enerverende CL-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond.

22.40 uur: ROUND-UP CHAMPIONS LEAGUE
De eerste speeldag van de tweede speelronde zit erop. Er was genoeg te beleven op de verschillende velden. Hierbij nog even alle uitslagen van de dinsdagavond.

CSKA Moskou -  Bayern München 0-1
Manchester City - AS Roma 1-1
APOEL Nicosia - Ajax 1-1
Paris Saint-Germain - Barcelona 3-2
Schalke 04 - NK Maribor 1-1
Sporting Lissabon - Chelsea 0-1
BATE Borisov - Athletic de Bilbao 2-1
Shakhtar Donetsk -  FC Porto 2-2

22.36 uur: PSG HERSTELT ZICH VAN GELIJKSPEL BIJ AJAX
In de poule van Ajax wint Paris Saint-Germain van Barcelona: 3-2. Ajax staat nu derde met twee punten, PSG leidt de dans met vier. Barcelona staat tweede met drie punten uit drie duels, APOEL sluit de rij met één punt.

22.34 uur: MISSER SERERO, AJAX BAALT MET EEN PUNT
In de blessuretijd had Thulani Serero de bal voor het intikken, maar hij schuift de bal jammerlijk naast. Vrijwel direct daarna is het afgelopen, Ajax kan met dit gelijkspel onmogelijk tevreden zijn.

22.28 uur: OOK KLAASSEN SCOORT NIET
Dit keer was het Davy Klaassen met de kans, maar hij werkt de bal over. De tijd begint serieus te dringen voor Ajax.

22.24 uur: VAN RHIJN DWINGT KEEPER TOT REDDING
Net als tegen Feyenoord lost Ricardo van Rhijn een zwabberschot uit een vrije trap. De doelman kan zijn inzet echter ternauwernood stoppen en duikt uiteindelijk op de rebound.

22.15 uur: VERS AANVALLEND BLOED BIJ AJAX
Ajax-trainer Frank de Boer brengt aanvallende versterkingen. De niet helemaal fitte Schöne wordt vervangen door Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna komt voor Lucas Andersen. Ajax heeft nog iets meer dan een kwartier, kunnen de jongelingen het doen? De eerste voorzet van Kishna bereikt Sigthórsson, maar hij kopt net over.

22.12 uur: CILLESSEN BEWIJST AJAX DIENST, SIGTHÓRSSON NIET
Dit had 'm moeten zijn voor Ajax! Kort nadat Cillessen de Amsterdammers met een uitstekende redding op de been houdt, heeft wéér Sigthórsson een treffer op zijn schoen liggen. Hij treft echter de Cypriotische keeper. De IJslander heeft het vandaag nog niet echt...

21.58 UUR: ONTSNAPT CILLESSEN AAN ROOD?
Ajax-keeper Jasper Cillessen komt ver uit zijn doel en raakt met zijn tackle Sheridan. Een foutje, waarvoor hij geel krijgt. Had rood ook gekund? De Ier ging wel erg ver naar buiten...

21.55 uur: 'THE HUNTER' DOET HET, NET ALS NEYMAR
Wat is-ie belangrijk voor Schalke! Klaas-Jan Huntelaar zet de Duitsers op gelijke hoogte tegen Maribor: 1-1. Neymar zorgt ondertussen in Parijs alweer voor de 3-2! Wat een héérlijke wedstrijd daar!

21:54 uur: PSG LIJKT WEDSTRIJD TE BESLISSEN
Paris Saint-Germain doet wat Ajax na rust nog nalaat: scoren. Blaise Matuidi zet de Fransen - op aangeven van Gregory van der Wiel - tegen Barcelona op 3-1, terwijl Ajax een paar kansen laat liggen op 2-1. Ook APOEL krijgt (weer via Sheridan) een goede mogelijkheid.

21.47 uur: AJAX OP JACHT NAAR OVERWINNING
Wil Ajax kans maken op plaats twee in de poule, dan moet het bij APOEL winnen. Gaat dat lukken in de tweede helft? Frank de Boer voert in ieder geval (nog) geen wissels door. Ook op de andere velden is weer afgetrapt.

21:32 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Manchester City - AS Roma 1-1
APOEL Nicosia - Ajax 1-1
Paris Saint-Germain - Barcelona 2-1
Schalke 04 - NK Maribor 0-1
Sporting Lissabon - Chelsea 0-1
BATE Borisov - Athletic de Bilbao 2-1
Shakhtar Donetsk -  FC Porto 0-0

21.30 uur: AJAX KOMT GOED WEG
Kort voor rust ontsnapte Ajax nog aan een achterstand: Cillian Sheridan kon net niet bij een voorzet. De Amsterdammers hebben het - zeker na de gelijkmaker - moeilijk, het staat halverwege 1-1.

21.23 uur: DOMPER VOOR HUNTELAAR EN SCHALKE
Op bezoek bij Chelsea speelde Schalke 04 nog gelijk, maar thuis tegen NK Maribor gaat het niet goed. De gasten komen op voorsprong tegen Klaas-Jan Huntelaar en co: Damjan Bohar.

21.20 uur: MATIC TREFZEKER VOOR CHELSEA
Het duurde ruim een halfuur, maar ook Chelsea komt op voorsprong. Op bezoek bij Sporting Lissabon zorgt ex-Vitessenaar Nemanja Matic voor de 0-1.

21.15 uur: 'HANDSBAL' VAN RHIJN BESTRAFT: 1-1
Het is alweer gelijk op Cyprus. Ricardo van Rhijn krijgt de bal op zijn borst, maar de scheidsrechter ziet hands en geeft een strafschop. Gustavo Manduca schiet de 1-1 binnen.

21.12 uur: ANDERSEN BEZORGT AJAX DE LEIDING
Lasse Schöne trof nog de keeper, maar zijn jonge landgenoot Lucas Andersen prikt de rebound wél binnen. Ajax maakt dus de belangrijke 1-0 op Cyprus. Tegelijkertijd komt Paris Saint-Germain op 2-1 tegen Barcelona, door een treffer van Marco Verratti.

21:11 uur: TOTTI ZET ROMA WEER NAAST CITY
Met een prachtige voetbeweging zorgt Roma-vedette Francesco Totti voor de 1-1 in het Eithad Stadium. Hij kroont zich daarmee tot de oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League!

20.57 uur: SIGTHÓRSSON FAALT, PSG EN BARÇA SCOREN
Terwijl Kolbeinn Sigthórsson ook een tweede mogelijkheid onbenut laat (glijdt voorbij aan een voorzet van weer Klaassen) scoort David Luiz in dezelfde poule wél. Met een laag schot zet hij PSG op 1-0 tegen Barcelona. Vrijwel direct is het echter alweer 1-1: wie anders dan Lionel Messi, na een prachtcombinatie met Andrés Iniesta.

20.50 uur: CITY OP VOORSPRONG TEGEN AS ROMA
Sergio Agüero wordt in de zestienmeter naar de grond gewerkt door voormalig City-verdediger Maicon, waarna de Argentijn zelf de toegekende pingel benut. Dat is een goede beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers: 1-0 voor City.

20.47 uur: ENORME KANS VOOR SIGTHÓRSSON
In het competitieduel met NAC scoorde hij nog drie keer, maar na twee minuten op Cyprus faalt hij. Kolbeinn Sigthórsson krijgt een geweldige mogelijkheid, maar schiet de bal op aangeven van Davy Klaassen naast.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
Nadat CSKA Moskou en Bayern München (0-1) al eerder op de avond tegen elkaar speelden, is er nu ook afgetrapt op de zeven andere velden. Kan Ajax winnen op Cyprus? Wie wint de kraker tussen Paris Saint-Germain en Barcelona, of die tussen Manchester City en AS Roma? En hoe doen de Nederlanders het vanavond? We weten het over een kleine twee uur. Nogmaals het programma van vanavond:

CSKA Moskou -  Bayern München 0-1
Manchester City - AS Roma
APOEL Nicosia - Ajax
Paris Saint-Germain - Barcelona
Schalke 04 - NK Maribor
Sporting Lissabon - Chelsea
BATE Borisov - Athletic de Bilbao
Shakhtar Donetsk -  FC Porto

20.17 uur: AJAX WARMT OP IN NICOSIA
Over een klein halfuur trapt Ajax af in het stadion van APOEL Nicosia, waar het een behoorlijke heksenketel belooft te gaan worden. Het Cypriotische publiek staat bekend als bloedfanatiek, maar gelukkig voor Frank de Boer en zijn mannen zijn er ook Nederlandse supporters aanwezig.

20.00 uur: ÉÉN VOORBIJ, ZEVEN TE GAAN
De eerste wedstrijd van de avond zit er dus op, er volgen er om 20.45 uur nog zeven. Voor de volledigheid hieronder nog even het complete programma van vanavond. Op de verschillende velden komen een aantal Nederlanders in actie. Gregory van der Wiel start bij PSG (thuis tegen Barcelona), Klaas-Jan Huntelaar moet Schalke 04 aan doelpunten helpen tegen Maribor en Bruno Martins Indi speelt centraal achterin wanneer FC Porto het opneemt tegen Shakhtar Donetsk.

Groep E:
CSKA Moskou -  Bayern München 0-1
Manchester City - AS Roma

Groep F:
APOEL Nicosia - Ajax
Paris Saint-Germain - Barcelona

Groep G:
Schalke 04 - NK Maribor
Sporting Lissabon - Chelsea

Groep H:
BATE Borisov - Athletic de Bilbao
Shakhtar Donetsk -  FC Porto

19.50 uur: AJAX KENT DE ELF TEGENSTANDERS
Opstelling APOEL Nicosia: Pardo; Sérgio, Guilherme, Carlão, Antoniades; Tiago Gomes, Vinicius, Morais, Aloneftis; Manduca, Sheridan.

19.49 uur: BAYERN WINT IN SPOOKACHTIG RUSLAND
Het zit erop! Bayern München wint (na de 1-0 tegen Manchester City) wederom met het kleinst mogelijke verschil. Een penalty van Thomas Müller in de 22ste minuut bleek voldoende voor de drie punten. Arjen Robben werd tien minuten voor tijd gewisseld.

19.47 UUR: OOK HUNTELAAR MAG BEGINNEN
Opstelling Schalke 04: Fährmann; Ayhan, Matip, Neustädter, Fuchs; Boateng, Aogo;  Choupo-Moting, Draxler, Barnetta; Huntelaar.

19.44 uur: CHELSEA MET TOPSCORER DIEGO COSTA TEGEN SPORTING
Opstelling Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luis; Matic, Fabregas; Schürrle, Oscar, Hazard; Diego Costa.

19.41 uur: HART IN PLAATS VAN CABALLERO IN DOEL CITY
Opstelling Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy; Navas, Fernandinho, Yaya Toure; Silva, Aguero, Dzeko.

19.39 uur: TER STEGEN VERDEDIGT HET DOEL TEGEN PSG
In de poule van Ajax spelen Barcelona en Paris Saint-Germain vanavond tegen elkaar. Trainer Luis Enrique start tegen de Franse miljoenenploeg met sterren Messi en Neymar, doelman Marc-André Ter Stegen mag eveneens beginnen.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Pedro, Messi, Neymar.

19.37 uur: ROBBEN MAAKT DUEL NIET VOL
Arjen Robben wordt zo'n tien minuten voor tijd naar de kant gehaald door Pep Guardiola, verdediger Rafinha vervangt hem. Bayern München gaat proberen de drie punten over de streep te trekken bij CSKA Moskou.

19.36 uur: MARTINS INDI KRIJGT BASISPLEK TEGEN SHAKHTAR
Opstelling FC Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro; Marcano, Herrera, Oliver Torres; Tello, Aboubakar, Brahimi.

19.32 uur: SCHÖNE FIT GENOEG VOOR BASISPLAATS
Lasse Schöne kampte met een liesblessure, maar start vanavond toch in de basis bij Ajax. Ook Nick Viergever (en dus niet Niki Zimling) mag vanaf het begin meedoen tegen APOEL Nicosia.

19.25 uur: VAN DER WIEL START TEGEN BARCELONA
Trainer Laurent Blanc van Paris Saint-Germain heeft voor de kraker tegen Barcelona een basisplek voor Gregory van der Wiel. Zlatan Ibrahimovic ontbreekt zoals bekend tegen zijn voormalig werkgever.

Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell; Motta, Verratti, Matuidi; Pastore, Cavani, Lucas.

19.04 uur: SCHÖNE IN SELECTIE, VAN DER HOORN VALT AF
Of hij in de basis staat is nog niet bekend, maar Ajax-trainer Frank de Boer heeft Lasse Schöne wél opgenomen in zijn 18-koppige wedstrijdselectie. Mike van der Hoorn moet zodoende genoegen nemen met een plaats op de tribune. Het lijkt erop te duiden dat de Deen, die kampte met een liesblessure, speelminuten gaat maken.

19.01 uur: TWEEDE HELFT IN MOSKOU BEGONNEN
CSKA heeft afgetrapt voor de tweede helft. Kunnen de Russen nog iets doen aan de minieme achterstand tegen de Duitse grootmacht?

18.55 uur: CSKA GAAT SPOOKACHTIG DECOR TEGEN
Volgens een Engelstalige journalist die gespecialiseerd is in Russische sporten doet CSKA Moskou er van alles aan om toch nog wat sfeer in het lege stadion te creëren. Zo klinkt het clublied uit de speakers en zijn er schijnbaar veel persaccreditaties uitgedeeld aan niet-journalisten. Ook buiten het stadion zouden zich fans hebben verzameld om hun club vocaal te steunen. Bizar...

18.46 uur: CSKA DRINGT AAN, BAYERN NOG OP 0-1
Het is rust in Rusland. CSKA Moskou kreeg na de 0-1 via onder anderen Ahemd Musa, Zoran Tosic en een prachtig schot op de lat van Mario Fernandes kansen op de gelijkmaker, maar die gingen er allemaal niet in. Bayern München kreeg op slag van rust vervolgens een ge-wel-di-ge kans op de beslissing, maar ook die werd gemist. Het is derhalve nog 0-1, maar Bayern is nog zeker niet in veilige haven.

18.21 uur: BAYERN DANKZIJ PENALTY OP VOORSPRONG
De eerste Champions League-treffer van de avond is een feit. Bayern München was al twintig minuten lang de betere ploeg, maar heeft een strafschop nodig om op 0-1 te komen. Mario Götze wordt onderuit gehaald, Thomas Müller schiet vanaf de stip raak.

18.00 uur: TWEEDE SPEELRONDE CHAMPIONS LEAGUE IS BEGONNEN
Er is afgetrapt in Moskou, speelronde twee van het miljoenenbal is daarmee in gang gezet. Wat lekker om die tune weer te horen!

17.28 uur: BAYERN KAN ER WEL OM LACHEN
Bij Bayern München zien ze er de humor wel van in: spelen in een leeg stadion. Vanwege een straf van de UEFA (de Russische fans lieten zich vorig seizoen racistisch uit) zijn er vanavond in Moskou geen supporters. De Duitse club constateert desondanks (met een knipoog) dat het stadion 'langzaam volloopt'.

16.53 uur: ROBBEN BEGINT IN BAYERN-BASIS
De eerste wedstrijd van de dinsdagavond begint al om 18.00 uur. Bayern München trapt in een vanwege een UEFA-straf leeg stadion in Moskou af tegen CSKA. Dat doet trainer Pep Guardiola mét Arjen Robben in de basis. Bij de Russische ploeg speelt ex-VVV'er Ahmed Musa vanaf het begin.

Opstelling CSKA Moskou: Akinfeev; Fernandes, Ignashevich, V. Berezutskiy, Shchennikov; A. Berezutskiy, Natcho; Tosic, Eremenko, Milanov; Musa.
Opstelling Bayern München: Neuer; Lahm, Dante, Benatia, Bernat; Alonso, Alaba; Robben, Götze, Müller; Lewandowski.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.