Irritatie Klopp over zelf geïnitieerde keeperskwestie

Reacties

Het keepersvraagstuk voert tot ongenoegen van Jürgen Klopp de boventoon bij Borussia Dortmund in de aanloop naar het Champions League-duel met Anderlecht. De trainer houdt zijn kaarten nog tegen de borst.

Irritatie Klopp over zelf geïnitieerde keeperskwestie

Afgelopen vrijdag zorgde Klopp voor een grote verrassing door voor het Bundesliga-duel met 1899 Hoffenheim vaste waarde Roman Weidenfeller (foto) te passeren ten faveure van Mitchell Langerak. 'Ik wilde de frisheid en de glimlach van Mitch in het doel', gaf de trainer uitleg over zijn opmerkelijke wissel.

De vraag blijft of het een eenmalige actie betreft of dat Weidenfeller (34) na tien jaar trouwe dienst een stap terug moet doen. Langerak hield tegen 1899 Hoffenheim zijn doel schoon en Dortmund boekte een welkome zege in de strijd het degradatiespook te verjagen. 'Het kan zijn dat Mitchell volgende keer weer speelt', hield Klopp vrijdag alle opties nog open.

In de Champions League kent BVB geen problemen en staat alleen de groepswinst nog op het spel in de laatste speelronde. De keeperskwestie is daarom ook groter geworden, waarbij Klopp ook een rol heeft gespeeld. Er is weinig begrip voor het feit dat hij Weidenfeller niet in een persoonlijk gesprek zijn beslissing heeft uitgelegd.

Bovendien heeft de trainer tijdens de persconferentie voor het duel met Anderlecht bijgedragen aan de aanhoudende discussie. 'Ik heb voor mezelf al de knoop doorgehakt, maar ga niet zeggen voor wie ik heb gekozen', zei Klopp een dag voor de wedstrijd in Dortmund. De trainer was gepikeerd dat het keepersvraagstuk zoveel aandacht had gegenereerd. 'Ik heb al vaker spelers gewisseld. Dat heeft niets te maken met de verdiensten uit het verleden. Het gaat altijd om het moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.