Dortmund sluit door verlies weekend af als hekkensluiter

Borussia Dortmund heeft uit tegen Eintracht Frankfurt een 2-0 nederlaag geleden en is de hekkensluiter in de Bundesliga.

In het seizoen 2011/12 werd Dortmund nog kampioen van Duitsland, maar dit seizoen heeft de ploeg van trainer Jürgen Klopp (foto) het moeilijk in de competitie. Door goede resultaten van andere teams onderin de Bundesliga had Dortmund uit tegen Frankfurt minimaal een punt nodig om aan het eind van de speelronde geen hekkensluiter te zijn.

In Frankfurt ging het echter opnieuw volledig mis. De thuisploeg nam al in de vijfde minuut de leiding toen Alexander Meier aan de buitenspelval ontsnapte. Twaalf minuten voor tijd leidde een knullig misverstand tussen Matthias Ginter en doelman Roman Weidenfeller ertoe dat Haris Seferovic simpel de 2-0 in het verlaten Dortmund-doel kon schuiven.

Dortmund had wel het veldoverwicht, maar faalde in de afwerking. Dat Kevin Grosskreutz in de 24ste minuut de paal raakte, was typerend. Dat was namelijk al de achtste (!) keer dit seizoen dat Dortmund in de Bundesliga het aluminium raakte. Dat rechtsback Lukasz Piszczek geblesseerd uitviel, zorgde voor extra zorgen bij Klopp.

Door de nieuwe nederlaag sloot Dortmund voor de tweede keer in de laatste 29 jaar de speelronde af als nummer achttien. De laatste keer dat dit gebeurde was op 18 augustus 2007. Toen stond BVB onder leiding van coach Thomas Doll na twee wedstrijden puntloos onderaan.