Paraguay schakelt Brazilië weer uit na strafschoppen

Net als vier jaar geleden heeft Paraguay opnieuw Brazilië uitgeschakeld in de kwartfinale van de strijd om de Copa América. Derlis González groeide namens de Paraguayanen uit tot gevierde man. Hij maakte zowel de gelijkmaker die een strafschoppenreeks afdwong als de winnende penalty. Na een 1-1 gelijkspel won Paraguay na strafschoppen met 4-3.

Brazilië begon nog goed aan het duel om een plek bij de laatste vier. Na veertien minuten schoot Robinho een voorzet van Dani Alves binnen.

Na rust ging Paraguay op zoek naar de gelijkmaker en dwong het Brazilië terug op eigen helft. Uiteindelijk was er een strafschop nodig om een verlenging af te dwingen. Een handsbal van Thiago Silva zorgde ervoor dat González (foto) mocht aanleggen. Hij faalde niet: 1-1.

Omdat in het vervolg geen beslissing viel, moest er net als vier jaar geleden een penaltyreeks aan te pas komen. Omdat Everton Ribeiro en Douglas Costa misten namens Brazilië mocht routinier Roque Santa Cruz aanleggen voor de beslissing. Toen ook hij faalde, werd het sprookje van González compleet. De aanvaller van FC Basel scoorde wél en schoot Paraguay zodoende naar de halve finale. Daarin wacht woensdag Argentinië. Gastland Chili en Peru strijden om de andere finaleplek.