Özyakup: 'Trots op Feyenoorders Bruno, Stefan en Jordy'

Reacties

Het Champions League-kwalificatieduel met Feyenoord wordt voor Oguzhan Özyakup een terugkeer in Nederland. De middenvelder van Besiktas werd geboren in Zaandam en speelde bij AZ, maar is nu Turks international.

Özyakup: 'Trots op Feyenoorders Bruno, Stefan en Jordy'

Toeval bestaat niet, zo weet Oguzhan Özyakup inmiddels ook. Hij had het er tijdens zijn vakantie op Ibiza nog over gehad met zijn goede vrienden Ali Messaoud (speler van Willem II) en Mikhail Rosheuvel (AZ). 'Dat het leuk zou zijn als we met Besiktas tegen Feyenoord zouden loten. Dat zeiden Atiba Hutchinson (ex-PSV'er, nu eveneens Besiktas, red.) en ik voor de training ook nog tegen elkaar', laat Özyakup aan Voetbal International weten.

En warempel: de loting van vrijdag bepaalde dat Besiktas en Feyenoord elkaar inderdaad treffen in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Het wordt voor Özyakup de eerste keer dat hij weer op Nederlandse grond voetbalt. De 21-jarige middenvelder speelde in de jeugd bij AZ, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Arsenal. Daar gold hij als groot talent, maar doorbreken lukte niet. Inmiddels begint hij aan zijn derde seizoen in Istanbul.

'Ik heb met jeugdteams van Oranje wel vaker in Nederland gespeeld, maar met Arsenal en Besiktas nog nooit. Ik ben er zelfs nooit op trainingskamp geweest', haalt Özyakup terug. Het heenduel in Rotterdam (op 29 of 30 juli, de return is op 5 of 6 augustus) wordt dan ook speciaal. 'Mijn familie woont nog in Nederland, dus kan mooi komen kijken. En ook mijn vrienden zeiden op vakantie al dat ze met een hele groep zouden komen, mochten we Feyenoord loten.'

Oguzhan Özyakup (rechts) wordt achterna gezeten door ploeggenoot Olcay Sahan. Özyakup heeft zojuist gescoord in het Europa League-duel met Tromsø IL.
Oguzhan Özyakup (rechts) wordt achterna gezeten door ploeggenoot Olcay Sahan. Özyakup heeft zojuist gescoord in het Europa League-duel met Tromsø IL.

Özyakup zal dus een hoop bekende gezichten zien op de tribunes van De Kuip, maar ook binnen de lijnen kent hij een aantal jongens. 'Ik heb bij de nationale elftallen samengespeeld met Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Jordy Clasie', somt hij op. 'Al is Bruno natuurlijk al naar FC Porto, en zou het zomaar kunnen dat ook Stefan en Jordy nog gaan vertrekken', weet ook Özyakup. 'Het zou leuk zijn om ze te zien, al spreek ik ze bijna niet meer. Ik ben wel enorm trots op wat die jongens tijdens het WK hebben bereikt', klinkt het bewonderend.

Ook als hij zijn oude ploegmakkers niet tegenkomt, heeft Özyakup er zin in. 'Het worden sowieso leuke wedstrijden. Feyenoord had afgelopen seizoen een sterk en jong team, en hoewel spelers als Bruno, Daryl Janmaat en Graziano Pellè zijn vertrokken, wordt het zwaar voor ons. Ze hebben een nieuwe trainer, dat zal ze een boost geven. Daarnaast lijkt de sfeer in De Kuip op die in Turkse stadions, volgens Atiba. We mogen Feyenoord niet onderschatten.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.