Feyenoord wacht topclub, ook loting PSV en Groningen

Reacties

Feyenoord, FC Groningen en PSV gaan vanmiddag in de koker voor de loting van respectievelijk de voorronde van de Champions League en Europa League. De Rotterdamse club hoort direct welke tegenstander het treft. Voor PSV en Groningen geldt dat niet.

Feyenoord wacht topclub, ook loting PSV en Groningen

Feyenoord stroomt in via de zogeheten League Route, wat inhoudt dat de nummer twee van de Eredivisie alleen kan loten tegen een andere niet-kampioen. Zenit Sint-Petersburg, Lille, Besiktas, FC Kopenhagen en Standard Luik zijn de mogelijke opponenten van Feyenoord. De wedstrijden worden gespeeld op 29/30 juli en 5/6 augustus. Indien Feyenoord de derde voorronde niet overleeft, stroomt de club naar de Europa League. Indien Feyenoord verder komt, wacht nog een loodzware play-off tegen een niet-kampioen uit een topcompetitie. De loting voor de voorronde van de Champions League begint om 12.00 uur in Nyon.

PSV
De loting voor de derde kwalificatieronde voor de Europa League begint om 13.00 uur. PSV weet vanmiddag nog niet precies tegen welke club het daarin speelt, omdat dat pas bekend wordt na de voltooiing van de tweede voorronde, volgende week. Opvallend is dat Sankt-Pölten, dat onlangs nog in een oefenduel met 1-0 werd verslagen door PSV, een van de mogelijke tegenstanders is. De Oostenrijkse tweedeklasser plaatste zich voor de Europa League door de finale van de beker te halen, waarin Red Bull Salzburg met 4-2 te sterk was. Ook een reis naar het Oekraïense Luhansk, in de buurt waar gisteren zich de vliegramp voltrok waarbij 154 Nederlanders om het leven kwamen, behoort tot de mogelijkheden.

KF Laçi (Alb)/FC Zorya Luhansk (Oek)
Motherwell FC (Sch)/Stjarnan (IJs)
FK Metalurg Skopje (Mac)/FK Željezničar (Bos) 
IF Brommapojkarna (Zwe)/Crusaders FC (Nir)
FK AS Trenčín (Slo)/FK Vojvodina (Ser)
PFC Botev Plovdiv (Bul)/SKN St Pölten (Oos)

FC Groningen
Óf Groningen mag deelnemen aan de volgende ronde van de Europa League is nog niet bekend, maar na het doelpuntloze gelijkspel in Aberdeen van donderdagavond ligt de weg naar de derde kwalificatieronde zeker nog open. Indien Groningen zich donderdag in de Euroborg langs de Schotse ploeg knokt, is Real Sociedad een van de mogelijke tegenstanders. Ook een ontmoeting met Hapoel Tel-Aviv uit Isräel is een optie. Vanwege een veiligheidssanctie van de UEFA mogen Israëlische clubs tot nader order geen Europese wedstrijden in eigen land afwerken.

Real Sociedad (Spa)
FC Astana (Kaz)/Hapoel Tel Aviv FC (Isr) 
Atromitos FC (Gri)
PFC CSKA Sofia (Bul)/FC Zimbru Chisinau (Mac)
MFK Košice (Slo)/FC Slovan Liberec (Tsj)
SV Zulte Waregem (Bel)/Zawisza Bydgoszcz (Pol)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.