Gelijkspel FC Groningen bij Europese rentree

FC Groningen keert met een gunstige uitgangspositie terug uit Schotland, waar in de jacht op een plaats in de Europa League Aberdeen op 0-0 werd gehouden.

In het eerste Europese duel voor FC Groningen na een absentie van zeven jaar op het internationale podium had Aberdeen aanvankelijk het betere van het spel. Maar mede dankzij doelman Sergio Padt in zijn eerste officiële wedstrijd bleef een Schotse voorsprong de Eredivisionist bespaard.

Onder anderen spits Adam Rooney, in de vorige voorronde nog vijf keer productief tegen het Letse Daugava Riga, bleef droog staan. FC Groningen daarentegen maakte in de eerste helft aanvallend weinig klaar, op een kans voor Danny Hoesen op slag van rust na.

In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi vaker dreigend voor het doel van Aberdeen. Maar ook het inbrengen van nieuwelingen Jarchinio Antonia en Dino Islamovic bood geen soelaas voor de Groningers, die het karwei volgende week in Euroborg moeten afmaken.