Feyenoord wacht pittige opponent in voorronde CL

Reacties

Aangezien Feyenoord geen geplaatste status heeft, kan de club uit De Kuip vrijdag een zware tegenstander loten voor de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van de nieuwe trainer Fred Rutten moet twee kwalificatieronden overleven om de groepsfase te halen.

Feyenoord wacht pittige opponent in voorronde CL

De Rotterdammers zullen worden gekoppeld aan een tegenstander uit het rijtje Standard Luik (België), Lille (Frankrijk), Zenit Sint-Petersburg (Rusland), FC Kopenhagen (Denemarken) en Besiktas (Turkije).

De duels in de derde voorronde worden afgewerkt op 29 of 30 juli en 5 of 6 augustus. Mocht de ploeg van trainer Fred Rutten (foto) de vierde voorronde bereiken, waarin een plaats in de groepsfase op het spel staat, dan wacht een nog zwaardere klus. In dat geval spelen de Rotterdammers tegen Arsenal (Engeland), FC Porto (Portugal, de nieuwe club van Bruno Martins Indi), Bayer Leverkusen (Duitsland), Napoli (Italië), Zenit (mits die club eveneens de derde voorronde overleeft) of Athletic de Bilbao (Spanje, bij uitschakeling van Zenit in de derde schifting).

Ook PSV leert komende vrijdag zijn opponent kennen voor het eerste Europese treffen (in de Europa League) van dit seizoen. Ook de (dan nog niet bekende) winnaar van het tweeluik FC Groningen-Aberdeen verdwijnt in de koker. De Eindhovenaren zijn wel geplaatst en zullen zeer waarschijnlijk te maken krijgen met een tegenstander die zij op voorhand moeten kunnen verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.