Oxlade-Chamberlain schiet Arsenal naar koppositie

Arsenal neemt na de zege op Crystal Palace de koppositie in ieder geval tot maandag over van Manchester City. In Londen wonnen The Gunners door de treffers van de herstelde Alex Oxlade-Chamberlain: 2-0.

De twintigjarige aanvaller opende vlak na de rust de score op aangeven van Santi Cazorla en bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand: 2-0. Met name zijn tweede treffer was fraai. De behendige aanvaller ging met een technisch hoogstandje de combinatie aan met Olivier Giroud en schoot vervolgens hard raak.

Oxlade-Chamberlain kampte lange tijd met een knieblessure, mocht de laatste weken steeds invallen en startte tegen Crystal Palace voor het eerst sinds augustus 2013 in de basis. Opvallend genoeg speelde het grote talent als controlerende middenvelder, terwijl hij doorgaans als buitenspeler wordt gebruikt.

Zijn nieuw rol vervulde Oxlade-Chamberlain met verve. In de eerste helft was hij steeds aanspeelbaar, verdeelde het spel van links naar rechts en zorgde hij samen met Mesut Özil en Cazorla voor creativiteit. De bezoekers werden van het kastje naar de muur gestuurd, maar waren wel gevaarlijk in de spaarzame uitvallen.

Met name Marouane Chamakh was dicht bij een treffer voor de bezoekers. De voormalige aanvaller van Arsenal kreeg na tien minuten een grote kans, maar faalde vanwege een slechte aanname. Door de zege neemt Arsenal de eerste plaats over van Manchester City. The Citizens spelen maandag de topper tegen Chelsea. Wanneer City in eigen huis Chelsea verslaat neemt de ploeg van trainer Manuel Pellegrini de leiding weer over van Arsenal.