Overlevende doelman Chapecoense stopt na vliegramp

Reacties

Nivaldo heeft een dag na de vliegtuigramp in Colombia bekendgemaakt een punt te zetten achter zijn carrière. De 42-jarige doelman zou op 11 december tegen Atlético Mineiro zijn driehonderdste en laatste duel voor Chapecoense spelen. Nivaldo, die thuisbleef en de ramp dus overleefde, blijft nu staan op 299 duels.

Overlevende doelman Chapecoense stopt na vliegramp

Het vliegtuig met aan boord zijn ploeggenoten stortte dinsdag neer. 71 van de 77 inzittenden van het vliegtuig kwamen bij de ramp om het leven. Drie spelers van Chapecoense die aan boord waren, overleefden de crash. Ook Nivaldo had in het vliegtuig moeten zitten. 'Ik zou eigenlijk meegaan, maar uiteindelijk besloten we dat ik thuis bleef', zegt hij in Braziliaanse media.

De 42-jarige Nivaldo speelde 299 duels voor Chapecoense en zou willen stoppen nadat hij driehonderd duels had gekeept. Het was zijn wens om zijn laatste duel in eigen stadion te spelen. 'In het leven heeft alles een reden. Ik reisde niet mee, omdat ik mijn afscheidswedstrijd in eigen huis zou spelen tegen Atlético Mineiro. Dat zou mijn driehonderdste wedstrijd voor de club worden.'

De wedstrijd tegen Atlético Mineiro zou de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen zijn. Het duel in de Braziliaanse Série A stond voor 11 december op het programma.

Chapecoense was op weg naar Colombia, waar het woensdagavond het duel met Atlético Nacional zou afwerken. Dat was het eerste duel in de finale om de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.