Outsider Vormer grijpt naast Gouden Schoen

Reacties

José Izquierdo is de winnaar van de Gouden Schoen van België. De aanvaller van Club Brugge heeft de voorkeur gekregen boven ploeggenoot Ruud Vormer, die derde eindigde.

Outsider Vormer grijpt naast Gouden Schoen

De winnaar is gekozen op basis van twee stemrondes, waarbij sportjournalisten, bestuursleden van de Belgische voetbalbond, enkele scheidsrechters en vroegere winnaars van de Gouden Schoen hun voorkeur uitspraken.

Izquierdo was in het vorige kalenderjaar vrijwel wekelijks een van de uitblinkers bij Club Brugge. De 24-jarige flankspeler uit Colombia had een belangrijk aandeel in de landstitel van vorig seizoen en scoorde in de eerste seizoenshelft van de huidige jaargang zes keer. Izquierdo kreeg 268 punten en eindigde daarmee ruim boven Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk (183) en Vormer (86).

Club Brugge ligt momenteel op koers voor de tweede achtereenvolgende landstitel. De ploeg van trainer Michel Preud'homme staat na 25 speelronden bovenaan, met een voorsprong van drie punten op achtervolger Anderlecht. Met Lex Immers werd in de voorbije transferperiode een vierde Nederlander toegevoegd aan de selectie waar Vormer, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil al deel van uitmaakten.

Tijdens het Gouden Schoen-gala kreeg Vormers veertigjarige ploeggenoot Timmy Simons een speciale oeuvreprijs, vanwege zijn bijzondere carrière. Trainer Michel Preud'homme werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.