Oranje-rentree dreigt Schaars weerzien met Vitesse te kosten

Reacties

Jurgen Streppel heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de interlandperiode. De trainer van SC Heerenveen zag Stijn Schaars geblesseerd raken tijdens zijn rentree in het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder mist daardoor waarschijnlijk de competitiewedstrijd tegen zijn oude club Vitesse.

Oranje-rentree dreigt Schaars weerzien met Vitesse te kosten

Schaars viel in de oefeninterland tegen België al vroeg uit met een kuitblessure en heeft nog altijd last van die kwetsuur. 'We beslissen zaterdag, de kans is groter dat hij niet speelt, maar we zullen zien', zegt Streppel op de clubwebsite over de fysieke gesteldheid van zijn aanvoerder, die tot nu toe alles meespeelde in de Eredivisie en daarmee een belangrijke bijdrage leverde aan de uitstekende competitiestart van Heerenveen, dat vierde staat.

De keerzijde van die goede prestaties is dat behalve Schaars meer spelers uitvlogen voor interlands. Zo scoorde Sam Larsson bij zijn debuut voor Zweden. 'We zijn trots dat we veel internationals hebben, maar als trainer heb je liever iedereen tot je beschikking. In twee weken kun je veel bereiken', aldus Streppel. Bovendien is het altijd de vraag in welke staat spelers zich weer bij hun club melden. 'Ze kunnen er een boost van krijgen, maar het kan ook anders uitpakken.'

Streppel had wel goed nieuws over Joost van Aken, die zijn rentree kan maken tegen Vitesse. Het meespelen van de aan zijn blindedarm geopereerde Pelle van Amersfoort is twijfelachtig. 'Ook dat gaan we bekijken. Hij is op de weg terug, maar is nog niet klaar voor negentig minuten, denk ik. Dus is het de vraag of je met Pelle moet beginnen of niet. Bovendien heeft dat ook te maken met het wel of niet spelen van Stijn', aldus de trainer van de Friezen.

Vitesse
Heerenveen zou Schaars goed kunnen gebruiken tegen Vitesse. De Arnhemmers hebben met onder anderen de traptechniek van Lewis Baker 'specifieke kwaliteiten' in hun ploeg, vindt Streppel. 'Maar ze beschikken ook over ervaring en snelheid'. Toch heeft de ploeg van trainer Henk Fraser zeven punten minder dan Heerenveen, dat dit seizoen in het eigen Abe Lenstra Stadion nog ongeslagen is en tijdens de laatste vier thuisduels alleen niet van PSV (1-1) won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.