Oranje-rentree Schaars krijgt mogelijk zilveren randje

Reacties

Stijn Schaars kan zijn rentree bij het Nederlands elftal een speciaal tintje geven. Als de 32-jarige middenvelder van SC Heerenveen tegen België en Luxemburg in actie komt, bereikt hij het jubileumaantal van 25 interlands.

Oranje-rentree Schaars krijgt mogelijk zilveren randje

Schaars gaf na zijn verrassende plek in de voorselectie van Oranje al toe dat hij er eigenlijk al niet meer op had gerekend. Tweeënhalf jaar na zijn laatste interland tegen Frankrijk (foto), die Louis van Gaal er uiteindelijk toe bewoog 5-3-2 te spelen op het WK 2014, krijgt de 23-voudig international dan toch nog de kans een zilveren schaal te bemachtigen. Die krijgen spelers van Oranje traditioneel bij hun 25ste, 50ste of 75ste interland.

Dat jubileum lonkt ook voor Jeffrey Bruma. De 24-jarige verdediger van VfL Wolfsburg speelde vorige maand in de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (4-1) en Frankrijk (0-1) negentig minuten mee en tilde zijn aantal interlands daarmee naar 23. Memphis Depay speelde tegen de Fransen al zijn 25ste duel voor Oranje en zal na afloop van de oefeninterland tegen België zijn eerste zilveren schaal in ontvangst nemen in de kleedkamer.

Mexico
Als Memphis woensdag in actie komt tegen België, komt de aanvaller van Manchester United met scheidsrechter Szymon Marciniak een oude bekende tegen. De 36-jarige Pool was twee jaar geleden ook al de arbiter bij het oefenduel tussen Oranje en Mexico, dat in De Arena op 9 november 2014 met 3-2 won. Net als vorige maand in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk kunnen Marciniak en zijn assistenten gebruik maken van doellijntechnologie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.