Schaars houdt hoop: 'Denk dat ik op tijd ben gestopt'

Reacties

Stijn Schaars is mogelijk een lichtpuntje in het blessureleed van Oranje. De uitgevallen middenvelder ziet kansen tegen Luxemburg van de partij te zijn.

Schaars houdt hoop: 'Denk dat ik op tijd ben gestopt'

De rentree van Schaars in het Nederlands elftal werd woensdag een teleurstelling. De middenvelder van SC Heerenveen moest al vroeg in de eerste helft aangeslagen het veld verlaten. Een kuitblessure speelde hem parten.

'Maar ik denk dat ik wel op tijd ben gestopt', vertelde Schaars na de oefenwedstrijd tegen België (1-1). 'Volgens mij is het niet zo ernstig, al moet ik ook aan de langere termijn denken.'

Donderdag wordt de kuit van Schaars onderzocht. De 32-jarige middenvelder, die na ruim twee jaar weer in Oranje speelde, werd geplaagd door een enkelblessure die hij heeft opgelopen in het met 3-1 verloren duel met Sparta Rotterdam.

'Daardoor ging ik misschien compenseren en anders lopen. Maar het Nederlands elftal zeg je niet zomaar af. Het is niet ernstig, maar misschien komt zondag te vroeg. Ik moet ook denken aan de wedstrijden die daarna komen.'

Een afzegging van Schaars zou meer kopzorgen betekenen voor bondscoach Danny Blind, die zondag geen beroep kan doen op de uitgevallen Vincent Janssen en Jeremain Lens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.