Aangeslagen Janssen en Lens missen duel met Luxemburg

Danny Blind zag de spelers woensdag bij bosjes uitvallen tijdens het oefenduel met België. De keuzeheer van Oranje sluit sowieso uit dat Jeremain Lens en Vincent Janssen zondag kunnen aantreden in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg.

Lens liep een hamstringblessure op tijdens de tweede helft. Janssen werd al voor rust vervangen. De aanvaller van Tottenham Hotspur is voor controle naar het ziekenhuis gegaan nadat hij met zijn hoofd botste tegen de elleboog van doelman Simon Mignolet.

'Of ze kunnen spelen? Kansloos', aldus de bondscoach na het 1-1 gelijkspel . 'Een aderlating. Janssen mist twintig minuten in zijn beleving.' Oranjes rampspoed begon met het uitvallen van Stijn Schaars na ongeveer een kwartier. De routinier van SC Heerenveen kampt met een kuitblessure. 'Zijn situatie zullen we nog moeten bekijken.'

Blind raapt vanavond en morgen de scherven bij elkaar. 'Ik weet nog niet of we extra mensen zullen oproepen', vertelde hij aan SBS6. 'Het gaat maar om één wedstrijd. Ik moet kijken of we voldoende alternatieven hebben voor als het misgaat in het duel met Luxemburg. Als blijkt dat die oplossing niet voorhanden is, zal ik extra spelers oproepen.'