Blind kiest voor Schaars en Lens tegen België

Reacties

Stijn Schaars heeft woensdagavond een basisplaats bij het Nederlands elftal, dat aantreedt tegen België in een vriendschappelijke interland. De 32-jarige middenvelder van SC Heerenveen speelt zijn eerste duel in Oranje sinds maart 2014 tegen Frankrijk (2-0 verlies).

Blind kiest voor Schaars en Lens tegen België

Schaars vormt een middenveld met Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen. In de aanval is een basisplaats ingeruimd voor Jeremain Lens, die dertien maanden geleden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-3 verlies) voor het laatst in actie kwam voor Oranje. Hangend op links staat Wesley Sneijder en in de punt van de aanval begint Vincent Janssen.

Mede door de absentie van Rick Karsdorp staat Joël Veltman rechtsback. Naast hem spelen Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind. Het doel wordt andermaal verdedigd door Maarten Stekelenburg. Bondscoach Danny Blind laat vooralsnog niemand debuteren. Marvin Zeegelaar, Bart Ramselaar en Joshua Brenet beginnen allemaal op de bank.

Oranje en België staan voor de 126ste keer tegenover elkaar in de Derby der Lage Landen. Met 55 overwinningen en 41 nederlagen heeft Nederland een positieve balans. De confrontatie leverde 29 keer geen winnaar op. Oranje kwam tot 278 doelpunten in al die wedstrijden, zestig meer dan de Belgen, die als de eerste 'rivaal' van Nederland gelden. De aftrap in De Arena is om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.