Oranje met vijf verdedigers, Promes en De Jong voorin

Reacties

Bondscoach Danny Blind treedt zoals verwacht aan met een versterkte defensie in het oefenduel met Frankrijk (20.45 uur). In de basis van Oranje verschijnen geen debutanten.

Oranje met vijf verdedigers, Promes en De Jong voorin

Vooral het onervaren spitsenkoppel is verrassend, met Luuk de Jong en Quincy Promes. De twee speelden in het verleden al even samen bij FC Twente. Ze krijgen de voorkeur boven onder anderen routinier Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay, die met zijn 21 interlands meer ervaring heeft dan Promes (zeven) en De Jong (negen) samen.

Op het middenveld kiest Blind net als in de laatste oefenwedstrijd tegen Wales voor Jordy Clasie (foto). De speler van Southampton speelde twee jaar geleden voor het laatst negentig minuten in Oranje, toen ook Frankrijk de tegenstander was in een met 2-0 verloren oefenduel. De dertienvoudig international kwam sindsdien nog wel zes keer in actie, maar nooit een volledige wedstrijd.

Clasie speelt dus zijn veertiende interland op de avond waarop met Johan Cruijff de legendarische Nummer 14 wordt herdacht. Rick Karsdorp, Timo Letschert en Vincent Janssen, die hun debuut kunnen maken in het Nederlands elftal, beginnen op de bank.

Bij Nederland wordt rugnummer veertien vrijdag niet gebruikt. Bij Frankrijk speelt met Blaise Matuidi wel iemand met Cruijffs rugnummer.

opstellingen nederland - frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.