Oranje won sinds 1963 geen oefenduel van Frankrijk

Reacties

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in De Arena zijn zesde duel onder bondscoach Danny Blind. Voetbal International selecteerde opvallende feiten in de aanloop naar het oefenduel met Frankrijk (aftrap 20.45 uur)

Oranje won sinds 1963 geen oefenduel van Frankrijk

● Nederland won tien van de 23 interlands tegen Frankrijk (G4, V9), maar boekte slechts twee zeges in de laatste tien ontmoetingen met de Fransen.

● Oranje heeft sinds een 1-0 zege in De Kuip in april 1963 geen vriendschappelijk duel met Frankrijk meer gewonnen (G3, V4).

● Het Nederlands elftal speelt voor de 57e keer een interland in de Amsterdam ArenA. In de eerste 53 duels werd er viermaal verloren, één nederlaag minder dan in de laatste drie wedstrijden in het stadion.

● De enige keer dat Oranje in een stadion vier nederlagen op rij leed was van 1932 tot en met 1933, toen zes opeenvolgende duels in het Olympisch Stadion verloren gingen.

● Nederland verloor de laatste drie interlands in eigen land. Nog een nederlaag zou de slechtste thuisreeks sinds 1953 zijn (toen vier thuisduels op rij verloren).

● In 2012 opende het Nederlands elftal voor het laatst een kalenderjaar met een interlandzege (2-3 op bezoek bij Engeland).

● De eerstvolgende tegentreffer is het 1000e doelpunt dat Oranje incasseert in de interlandgeschiedenis, een eigen doelpunt van Ben Stom tegen België in 1905 was tegengoal nummer één.

● Het duel met Frankrijk in maart 2014 was de laatste interland van Kevin Strootman en de eerste van de huidige selectiespelers Davy Klaassen en Quincy Promes.

● Wesley Sneijder is de enige speler in de huidige selectie die in actie kwam tijdens de met 4-1 gewonnen EK-wedstrijd tegen Frankrijk op Euro 2008.

● Danny Blind kan de eerste bondscoach worden sinds Elek Schwartz in 1961 die drie thuiswedstrijden op rij verliest.

● Timo Letschert kan de twaalfde speler worden die namens FC Utrecht uitkomt voor Oranje en de eerste sinds Jens Toornstra in juni 2013 (tegen Indonesië en China).

● Alleen Wesley Sneijder en Daley Blind begonnen in alle vijf interlands onder Danny Blind in de basis.

Wesley Sneijder, hier in actie tegen Emyr Huws van Wales, was betrokken bij drie van de laatste vier doelpunten van Oranje tegen Frankrijk.
Wesley Sneijder, hier in actie tegen Emyr Huws van Wales, was betrokken bij drie van de laatste vier doelpunten van Oranje tegen Frankrijk.

● Bij de laatste twee keer dat Nederland de eerste interland van een kalenderjaar verloor, was Frankrijk de tegenstander (in 1997 en 2014).

● Wesley Sneijder was betrokken bij drie van de laatste vier Nederlandse doelpunten tegen Frankrijk (één goal, twee assists).

● Het duel met Oranje is voor Frankrijk de 800e interland in de historie van het land.

● Frankrijk verloor zeven van de laatste tien openingsinterlands van een kalenderjaar, maar wonnen de overige drie (Brazilië in 2011, Duitsland in 2012 en Nederland in 2014).

● De Fransen verloren slechts vier van hun laatste veertien vriendschappelijke uitwedstrijden (W8, G2), waaronder het meest recente duel buitenshuis (2-0 nederlaag in en tegen Engeland in november 2015).

● Olivier Giroud maakte drie van de laatste vier Franse interlanddoelpunten.

● Anthony Martial gaf de assist bij drie van de laatste vijf interlandgoals van Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.