Blind niet bang voor afgelasting oefenduel met Frankrijk

Reacties

Bondscoach Danny Blind gaat er gewoon vanuit dat Nederland en Frankrijk komende vrijdag tegen elkaar spelen in Amsterdam. Waar het oefenduel tussen Portugal en België is verplaatst naar Leiria, verwacht Oranje gewoon uit te komen in De Arena.

Blind niet bang voor afgelasting oefenduel met Frankrijk

'Ik heb begrepen dat er geen reden is om aan te nemen dat de wedstrijd wordt gecanceld', aldus Blind tijdens zijn persconferentie naar aanleiding van de recente aanslagen in Brussel. Verder zal er vanuit de directie van de KNVB worden gecommuniceerd over het duel, waarbij een minuut stilte in acht zal worden genomen en rouwbanden worden gedragen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de dramatische gebeurtenissen in Brussel.

De laatste interland van het Nederlands elftal in Duitsland werd in november op het laatste moment wegens terreurdreiging in Hannover afgelast. 'We zijn allemaal mensen en de vreselijke beelden maken veel indruk', zei Blind. 'In Duitsland hadden we destijds de indruk dat de autoriteiten daar alles onder controle hadden. We zijn goed behandeld, maar de situatie heeft op elke speler weer een andere impact.'

Blind vertelde dat de aanslagen in Brussel in de selectie van Oranje onderwerp van gesprek zijn, maar dat de blik ook op Frankrijk gaat. Woensdag stond daarom een besloten training op het programma in De Arena. Timo Letschert, dinsdag tijdens het partijspel nog afgehaakt met een scheenbeenblessure, was weer van de partij. De FC Utrecht-verdediger is net als de andere internationals fit gebleven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.