Huntelaar en Sneijder moeten jonkies bij de hand nemen

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder speelden samen bijna tweehonderd interlands en zijn bij het Nederlands elftal de laatste vertegenwoordigers van de gouden generatie, die de afgelopen tien jaar samenspeelde.

Huntelaar en Sneijder moeten jonkies bij de hand nemen

Sneijder en Huntelaar zagen de afgelopen jaren hun generatiegenoten één voor één afhaken. Rafael van der Vaart (109 interlands), Dirk Kuyt (104), Robin van Persie (101), John Heitinga (87), Nigel de Jong (81) en door een blessure nu ook Arjen Robben (88). In plaats daarvan bevat de selectie met Vincent Janssen, Rick Karsdorp en Timo Letschert drie spelers die nog nooit in Oranje uitkwamen en in totaal twaalf spelers met minder dan tien interlands achter hun naam.

Huntelaar ligt er niet wakker van. 'Zo gaat dat, het is een normaal proces', zegt de spits op de KNVB-website. 'Daar hebben we het vanmiddag nog over gehad samen', vertelt Sneijder. 'Maar het is zoals het is. Er is nieuw talent bijgekomen. Dat moet nu één collectief gaan worden richting het WK 2018.'

Na Huntelaar en Sneijder is Ibrahim Afellay met 51 interlands de meest ervaren speler in de selectie, maar de middenvelder van Stoke City viel in eerste instantie af voor de vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk (thuis) en Engeland (uit). Spelers als Daley Blind, Jasper Cillessen en Georginio Wijnaldum speelden de afgelopen jaren bijna alles en zijn de voorlopers van de nieuwe lichting. 'Er moet een basis zijn waarvanuit we verder gaan werken naar de toekomst', vindt Huntelaar.

Sneijder, aanvoerder bij afwezigheid van Robben, hoopt deel uit te maken van die toekomst en als een van de laatste ervaren spelers van waarde te zijn voor Oranje richting het WK in Rusland. 'Voorlopig ben ik nog niet kapot te krijgen', aldus de Utrechter, die in 2003 zijn debuut maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.