KNVB voert dinsdag overleg over veiligheid rond interlands

Opnieuw voetbalt het Nederlands elftal in een week waarin terrorisme de kop op steekt. De KNVB houdt alle ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.

KNVB voert dinsdag overleg over veiligheid rond interlands

'We zijn altijd voorbereid op calamiteiten', laat voorlichter Chris van Nijnatten namens de voetbalbond weten aan Voetbal International. 'Het is iets wat bij ons permanent onder de aandacht staat en dat is nu niet anders', doelt hij op de diverse aanslagen in Brussel, waarbij dinsdag meerdere mensen het leven lieten.

De laatste interland van Nederland tegen Duitsland werd op 17 november afgelast vanwege terreurdreiging in Hannover. 'Maar ook daarvoor waren we er al mee bezig. Als er een grote massa bij elkaar komt, zoals vrijdag in De Arena weer, moet je altijd heel alert zijn. Alleen staat het sindsdien wel nog hoger op de agenda.'

De KNVB overlegt toevallig dinsdagmiddag in Zeist op hoog niveau over veiligheid. 'Toevallig, omdat dit overleg al gepland stond', verduidelijkt Van Nijnatten, die op dit moment niet kan zeggen wat de dreiging voor gevolgen heeft voor vrijdag. 'We nemen nu alles via de media tot ons en houden precies in de gaten wat er gebeurt.'

Nederland ontvangt vrijdag (20.45 uur) Frankrijk. Op 13 november werd een interland van de Fransen tegen Duitsland al ontsierd door aanslagen in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen