Blind mikt ook in Oranje op positie centraal achterin

Reacties

Daley Blind voelt zich inmiddels een echte centrale verdediger. De 26-jarige Amsterdammer speelde in zijn carrière ook veel op het middenveld en als linksachter, maar staat dit seizoen vrijwel uitsluitend in het centrum van de defensie.

Blind mikt ook in Oranje op positie centraal achterin

'Ik voel me prettig in het centrum', vertelt de verdediger van Manchester United aan FOX Sports. 'Met name de speelwijze van Louis van Gaal, uit de opbouw voetballen, ligt mij persoonlijk goed. Daarnaast ben ik ook fysiek sterker geworden.' Afgelopen zondag hield Blind met United in de derby tegen Manchester City voor de veertiende keer in de competitie de nul, al had hij wel zijn handen vol aan spits Sergio Agüero (foto).

Blind is dit seizoen één van de weinige spelers die echt een vaste basisplaats hebben bij United en maakte de meeste minuten van de hele selectie. Hij gaat er dan ook vanuit dat hij bij Oranje ook voor een positie in het centrum van de defensie geselecteerd is.

'Ik speel grotendeels op die positie, dus ik neem aan dat ik dan ook bij Oranje voor die plek in aanmerking kom.' Of dat in een systeem met vier of vijf verdedigers is, maakt Blind niet zoveel uit. 'Op het WK 2014 heb ik ook centraal en als linksback gespeeld in een 5-3-2-systeem, dus voor mij is het geen probleem.'

Het Nederlands elftal speelt aanstaande vrijdag de oefeninterland tegen Frankrijk in De Arena. Vier dagen later is Engeland op Wembley de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.