Letschert kan in voetsporen van Wouters treden

Reacties

Danny Blind heeft met Timo Letschert, Vincent Janssen en Rick Karsdorp drie spelers opgeroepen zonder ervaring in Oranje. De bondscoach kan zodoende drie nieuwe debutanten toevoegen aan de historie van het Nederlands elftal.

Letschert kan in voetsporen van Wouters treden

Als Blind tegen Frankrijk of Engeland een beroep doet op Letschert, dan wordt de verdediger de tiende speler van FC Utrecht die dankzij zijn spel in de Domstad zich Oranje-international mag noemen. Deze eeuw gingen Dave van den Bergh (2004), Michel Vorm (2008), Ricky van Wolfswinkel (2010), Kevin Strootman (2011) en Jens Toornstra (2013) hem voor. Ook Hans van Breukelen en Jan Wouters speelden voor FC Utrecht op het moment dat ze hun eerste stappen zetten als international.

Janssen kan op zijn beurt de 26ste debutant zijn die voor AZ uitkomt. In 2012 had de Alkmaarse club voor het laatst die eer, toen Adam Maher en Nick Viergever tegen België hun eerste interland speelden. Ook Joris Mathijsen stond onder contract bij AZ toen hij in 2004 tegen Andorra zijn interlandloopbaan begon. Net als Barry van Galen, destijds de oudste debutant aller tijden.

Feyenoord heeft in het verleden flink meer Oranje-debutanten geleverd dan FC Utrecht en AZ. Karsdorp kan nummer 65 worden als hij het voorbeeld van Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo (beiden in 2014) volgt. Zijn huidige trainer Giovanni van Bronckhorst had die eer in 1996, zoals Dirk Kuijt als Feyenoorder in 2004 tegen Liechtenstein debuteerde in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.